Πόλο : Νίκη για Ολυμπιακό, ήττα για Βουλιαγμένη

Πόλο : Νίκη για Ολυμπιακό, ήττα για Βουλιαγμένη

Μια νίκη και μια ήττα περιλάμβανε ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά της Euroleague γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στις τρεις νίκες στον πρώτο όμιλο της δεύτερης προκριματικής φάσης στην Euroleague Γυναικών, επικρατώντας της Μεσίνα με 17-3 στον Πειραιά. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος δεν συνάντησαν αντίσταση απέναντι στις Ιταλίδες και έφτασαν στο ευρύ 12-1 από το πρώτο ημίχρονο, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον αντίπαλό τους.

Στο δεύτερο μέρος είχαν πιο χαμηλό ρυθμό, όμως πέτυχαν ακόμη πέντε γκολ φτάνοντας στο τελικό 17-3. Από τέσσερα γκολ πέτυχαν Ασημάκη και Βασιλική Πλευρίτου, ενώ το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη έφτασε τους εννέα βαθμούς και προκρίθηκε πανηγυρικά ως πρώτο στους 8 της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 6-0, 2-1, 3-1.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Έγκενς 1, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 4, Πλευρίτου Μ. 1, Έμολο 3, Πλευρίτου Β. 4, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Αντίθετα, ο ΝΟ Βουλιαγμένης δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι με 11-9, αν και μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο βρισκόταν μπροστά στο σκορ, μένοντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Το έργο της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο για την 3η αγωνιστική της Β’ Προκριματικής φάσης της διοργάνωσης, ωστόσο οι πολίστριές της ανταποκρίθηκαν πολύ καλά μέχρι την τρίτη περίοδο και έφτασαν να προηγούνται με 6-5.

Όμως, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δίλεπτο οι Ρωσίδες γύρισαν το παιχνίδι σε 8-6, με την ελληνική ομάδα να αφήνει να περάσουν ανεκμετάλλευτες αρκετές αποβολές των αντιπάλων. Τελικά η Κίρισι έφτασε στο τελικό 11-8 και προκρίθηκε μαζί με την Ούιπεστ στην επόμενη φάση, αφήνοντας στην 3η θέση τον ΝΟΒ.

Οι Ξενάκη και Διαμαντοπούλου σημείωσαν τρία τέρματα για τον ΝΟ Βουλιαγμένης, όσα και η Ζούμπκοβα για την Κίρισι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 3-6, 1-1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νίχαους 2, Χυδηριώτη, Τζελέπη, Νίνου Π., Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας, Διαμαντοπούλου 3, Νίνου Ει., Αντωνιάδη, Κοτσιώνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ