Ολυμπιακός : Νίκησε την Γιουγκ και παραμένει πρώτος

Ολυμπιακός : Νίκησε την Γιουγκ και παραμένει πρώτος

Προελαύνει ο Ολυμπιακός στο Champions League πόλο, καθώς νίκησε την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 8-6.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι του Α΄ ομίλου του Champions League Πόλο με 8-6 την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά. Οι ερυθρόλεκοι σημείωσαν την έκτη διαδοχική νίκη τους και παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση.

Με τη σημερινή νίκη τους, οι Πειραιώες επί της ουσίας κατέλαβαν την πρώτη θέση του ομίλου και θα πάνε από θέση ισχύος στη Γένοβα για την τελική φάση, ενώ παράλληλα πήραν μία μικρή ρεβάνς από την κροατική ομάδα, για τις ήττες στα δύο προηγούμενα final-6.

Με εξαίσια άμυνα, είτε στα ίσια είτε με παίκτη λιγότερο, και τον Πάβιτς να κατεβάζει ρολά, ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο νεαρός Νικολαΐδης και αξιοποίησε ο Φουντούλης και δύο γκολ στον παραπάνω (από Γούνα και Φουντούλη) διαμόρφωσαν το 3-0 της πρώτης περιόδου, με τους Κροάτες να έχουν 0/4 στο διάστημα αυτό με παίκτη παραπάνω.

Στο ξεκίνημα του δεύτερο οκταλέπτου ο Πάβιτς απέκρουσε σουτ του Ράσοβιτς, σε επίθεση όπου η Γιουγκ είχε κερδίσει δύο αποβολές, και αμέσως μετά ο Γενηδουνιάς βρήκε στόχο από την περιφέρεια, διερύνοντας το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ο Ρεντζούτο με ωραία κίνηση φουνταριστού «έσπασε το ρόδι» για τους Κροάτες μετά από 12,5 λεπτά αγώνα, αλλά το στοιχείο που έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι ήταν οι τέσσερις συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού με παίκτη παραπάνω, με τον Μπίγιατς (κορυφαίος Ευρωπαίος πολίστας για το 2017) να κάνει κάποιες σπουδαίες αποκρούσεις και να παίρνει ψυχολογία.

Η Γιουγκ εκμεταλλεύτηκε δύο κερδισμένες αποβολές για να μειώσει σε 4-3, στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο Γενηδουνιάς μετά την -τρίτη και οριστική- αποβολή του Παβλίτσεβιτς «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό, αλλά αμέσως μετά (6΄18΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου) ο διεθνής περιφερειακός αποβλήθηκε με αντικατάσταση για διαμαρτυρία, στερώντας από την ομάδα του μία πολύτιμη λύση στην επίθεση.

Ο Γιόκοβιτς μείωσε ξανά στο γκολ, ο Μουρίκης απάντησε άμεσα (6-4), αλλά ήταν ο Πάβιτς αυτός που διαφύλαξε το προβάδισμα του Ολυμπιακού με δύο καθοριστικές επεμβάσεις, σε τετ-α-τετ με τον Ράσοβιτς από τα 2μ. και τον Ιβάνκοβιτς σε κόντρα.

Ο Ομπράντοβιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 7-4 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ο Ρεντζούτο με δύο διαδοχικά γκολ μείωσε σε 7-6, 2΄18΄΄ πριν τη λήξη, αλλά το μακρινό σουτ του Πάουλο Ομπράντοβιτς, 1΄51΄΄ πριν το τέλος, «σφράγισε» τη νίκη της ελληνικής ομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 2-2, 2-2
Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Τεϊσίδο (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν 1, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία, Ιβάνκοβιτς, Ράσοβιτς, Ρεντζούτο 3, Παβλίτσεβιτς, Μπένιτς, Λοζίνα, Γιάρακ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ