ΑΕΚ – ΝΟ Χανίων 10-8

ΑΕΚ – ΝΟ Χανίων 10-8

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΑΕΚ πήρε την πρώτη της νίκη στην Α1 Εθνική Κατηγορία με 10-8 επί του ΝΟ Χανίων.

Με 10-8 επιβλήθηκε του ΝΟ Χανίων η ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο κι έφτασαν στην πρώτη ιστορική νίκη, στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και με τον Κουτσιαλή άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, η Ένωση έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της, με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ο Vukcevic από τη θέση του φουνταριστού σκόραρε για το 2-1, ενώ με όπλο τη σκληρή άμυνα η ΑΕΚ έφτασε σε άλλα δύο γκολ με τους Στελλάτο και Κουτσιαλή με μακρινά δυνατά σουτ.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Φλέγκα να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις, η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Γιαννουρή (5-1). Ο Κουρλιάφτης με ωραίο σουτ έκανε το 6-2, με τους Χανιώτες να μειώνουν στο φινάλε σε 6-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό διατηρώντας τα ηνία του αγώνα. Ο Κουτσιαλής με δυνατό σουτ και ο Βέκκος με έξυπνη εκτέλεση ανέβασαν τη διαφορά στα 5 τέρματα (8-3). Οι Χανιώτες κέρδισαν πέναλτι και μείωσαν σε 8-4, ενώ σε κόντρα έριξαν τη διαφορά στα 3 τέρματα (8-5). Ο Φλέγκας αποσόβησε πολλούς κινδύνους με εντυπωσιακές επεμβάσεις, ωστόσο επιθετικά η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου έκανε διαδοχικά λάθη. Οι νησιώτες στο τελευταίο λεπτό κατάφεραν να σκοράρουν και να μειώσουν σε 8-6.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΝΟ Χανίων κέρδισε εκ νέου πέναλτι με τον Φλέγκα όμως να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Vukcevic, μετά από πολύ όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε για το 9-6, 4:22 πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι νέα κερδισμένα πέναλτι, μείωσαν σε 9-8. 1′ πριν το φινάλε στην πιο κρίσιμη επίθεση, ο Κουτσιαλής με εντυπωσιακό σουτ έγραψε το τελικό 10-8.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Nikola Radjen δήλωσε στο aek.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για την ομάδα μας, για τους προπονητές και για τη διοίκηση που μας στηρίζει. Φτάσαμε στην πρώτη μας νίκη στην Α1 Κατηγορία, γράφοντας και μεις σιγά-σιγά τη δική μας ιστορία ως τμήμα του μεγάλου Συλλόγου της ΑΕΚ. Ελπίζουμε να δώσαμε χαρά στον κόσμο στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Τώρα εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο την ανάλογη συνέχεια στο Πρωτάθλημα. Αυτή η ιστορική νίκη είναι μία “δέσμευση” για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Μπράβο σε όλους».

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ΑΕΚ, την Τετάρτη (04/11, 20:30) όταν και φιλοξενείται από τον Πανιώνιο για την 6η αγωνιστική της Α1 Εθνικής Καητγορίας.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 2-3, 2-2.

ΑΕΚ (Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 2, Vukcevic 4, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής 1, Radjen, Στελλάτος 1, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Βολτυράκης, Σαρτζετάκης 2, Πολύζος, Αγιωργούσης, Μπατάκης, Γουίλιαμς 2, Χαριτάκης, Μπογκντάνοβιτς 3, Αποστολάκης, Πετρόχειλος, Μαζοκοπάκης, Κουμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ