Ελευθεριάδου : «Θέλω την πρόκριση στο Τόκιο»

Ελευθεριάδου : «Θέλω την πρόκριση στο Τόκιο»

Η Ελληνίδα πολίστρια έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο...

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, εξαιρείται από το lockdown για τον αθλητισμό και συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της εν όψει του προ-ολυμπιακού τουρνουά, που είναι προγραμματισμένο τον Ιανουάριο (17-24/1), στην Τεργέστη.

Οι 19 πολίστριες που έχει επιλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τεό Λοράντος, προπονούνται καθημερινά (και δυο φορές τη μέρα) στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, τηρώντας τα αυστηρά μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας συχνά τεστ κορονοϊού.

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, πρέπει να θεωρούμαστε τυχερές που προπονούμαστε κανονικά, σε σχέση με τους άλλους αθλητές και αθλήτριες των σπορ της πισίνας που δεν μπορούν να το κάνουν, λόγω του lockdown και στον αθλητισμό», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την ως τώρα πορεία της προετοιμασίας:

«Η πορεία της προετοιμασίας είναι ομαλή και το πιο σημαντικό είναι πως γίνεται με ασφάλεια και με όλα τα απαραίτητα μέτρα και είμαστε όλες υγιείς. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε όλες μαζί πολλές ώρες και το πρωί και το βράδυ στις προπονήσεις, μας δίνει ώθηση, πλεονέκτημα και παραπάνω κίνητρο για να είμαστε συγκεντρωμένες στον στόχο, δηλαδή το προ-ολυμπιακό του Γενάρη. Παρότι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση γύρω μας, προσπαθούμε να υπερβαίνουμε όλα τα προβλήματα και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Το κλίμα είναι πολύ καλό και η δουλειά σκληρή.

Μέχρι στιγμής μας λένε πως θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2021. Έτσι, θεωρώ ότι θα γίνει κανονικά και το προ-ολυμπιακό τουρνουά. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, αλλά όλες έχουμε αφοσιωθεί σε αυτήν την υπόθεση και μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης.

Την περασμένη άνοιξη, που ακυρώθηκε η συμμετοχή μας στο τότε προγραμματισμένο προ-ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν πάμε να παίξουμε, ήταν σοκ. Από τότε έχουμε κάνει πολλά καμπ προετοιμασίας και τώρα είμαστε στην τελική ευθεία. Νομίζω το όνειρο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μπροστά μας και έχουμε πεισμώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά για να πετύχουμε τη συμμετοχή μας στο Τόκιο».

Παρότι η ίδια και οι υπόλοιπες διεθνείς είναι από τους… τυχερούς της τωρινής κατάστασης, η Ελευθεριάδου δεν ξεχνά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών/τριών του υγρού στίβου, βρίσκεται σε… αναγκαστική παύση. «Για τις συναθλήτριές μας και τους συναθλητές μας των σπορ της πισίνας που δεν προπονούνται, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ψυχολογικά και σωματικά, αφού μένουν μεγάλο διάστημα έξω νερό και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο για να επανέλθουν και να ξαναβρούν τη φόρμα τους.

Υπάρχει, όμως και το οικονομικό ζήτημα, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς κάποιοι και κάποιες βιοπορίζονται από το πόλο και τώρα στερούνται τα έσοδά τους. Εξάλλου, είναι άδικο που επέτρεψαν τις προπονήσεις στις ανδρικές ομάδες που μετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης και στις γυναικείες όχι», υπογράμμισε η παίκτρια του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, παρόλο που υπάρχουν περισσότερα κρούσματα, κάνουν κανονικά προπονήσεις, τηρώντας φυσικά τα μέτρα ασφαλείας. Εδώ δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται, απορώ. Και παρά τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι με την κολύμβηση δεν μεταδίδεται ο ιός. Εγώ θεωρώ ότι μετά από αυτά είναι ακραίο που δεν έχουν ανοίξει οι πισίνες για τους αθλητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ