Απίστευτο «μπάχαλο» στη Βαρκελώνη, σε εκκρεμότητα ο πρώτος όμιλος

Απίστευτο «μπάχαλο» στη Βαρκελώνη, σε εκκρεμότητα ο πρώτος όμιλος

Με τα φαβορί να προκρίνονται, με μοναδική εξαίρεση την -αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό- Σαβόνα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η προκριματική φάση του Euro Cup υδατοσφαίρισης.

Από ελληνικής πλευράς, μόνο η Βουλιαγμένη κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16», και μάλιστα ως πρώτη από τον 4ο όμιλο, που φιλοξενήθηκε στο Εζ-Αν-Προβάνς της Γαλλίας, ενώ αντίθετα αποκλείστηκαν ο Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος.

Η προκριματική φάση, πάντως, σημαδεύτηκε από το απίθανο «μπάχαλο» που έγινε στη Βαρκελώνη, στον 1ο όμιλο (όπου συμμετείχε και ο Πανιώνιος). Στο πρώτο σημερινό ματς, η Βαζούτας νίκησε την Τουρκουάν, αλλά λίγο αργότερα αποφασίστηκε η επανάληψη του παιχνιδιού, επειδή η ουγγρική ομάδα δεν είχε δηλώσει στο φύλλο αγώνα δεύτερο τερματοφύλακα! Οι δύο ομάδες ξαναέπαιξαν και έφεραν μία… βολικότατη ισοπαλία 15-15, χάρη στην οποία προκρίθηκαν και οι δύο, αφήνοντας εκτός σε τριπλή ισοβαθμία της Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με τη LEN, τα δεδομένα του ομίλου θα επανεξεταστούν και η κατάταξη δεν θεωρείται τελική.

Η εκκρεμότητα θα πρέπει να επιλυθεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί στην Όστια (στο περιθώριο των αναμετρήσεων για τον Α΄ όμιλο του Champions League, όπου μετέχει και ο Ολυμπιακός) η κλήρωση για τη φάση των «16». Η Βουλιαγμένη θα κληρωθεί με μία εκ των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων, πλην της Πεΐ Ντ΄ Ε την οποία αντιμετώπισε στην προκριματική φάση. Άρα, πιθανοί αντίπαλοι για τον ΝΟΒ είναι οι Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μεντιτεράνι (Ισπανία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Στρασμπούρ (Γαλλία), Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), καθώς η δεύτερη ομάδα του 1ου ομίλου (με τα ως τώρα δεδομένα η Βαζούτας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ