«Βύθισε» τη Σλοβακία η Εθνική και πάει για τον «τελικό» πρόκρισης στο Τόκιο!

«Βύθισε» τη Σλοβακία η Εθνική και πάει για τον «τελικό» πρόκρισης στο Τόκιο!

Η Ελλάδα επικράτησε 22-3 της Σλοβακίας στον προημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά του πόλο γυναικών και αύριο Σάββατο (23/1, 19:00) θα διεκδικήσει κόντρα στην Ολλανδία ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Με το μυαλό ήδη στον κρίσιμο ημιτελικό που ακολουθεί, η Εθνική πόλο γυναικών επιβλήθηκε πολύ εύκολα με σκορ 22-3 της Σλοβακίας, στον προημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης.

Απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, η Ελλάδα δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει την πρόκριση και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο αυριανό (23/1, 19:00) ραντεβού με την Ολλανδία -αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα το βράδυ το εμπόδιο του Καζακστάν-, που θα κρίνει το ένα από τα δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Όποιος από τους δύο δηλαδή νικήσει αύριο στον «τελικό», τότε θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμη και με μία σχετικά υποτονική εμφάνιση (καμία σχέση με την ένταση και την αυτοσυγκέντρωση που έβγαλαν οι διεθνείς στο χθεσινό ματς με την Ουγγαρία), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλει τη δεδομένη ανωτερότητά του κόντρα στη Σλοβακία σήμερα. Δύο γρήγορα γκολ της Τσουκαλά στο πρώτο τρίλεπτο άνοιξαν το δρόμο για την εθνική, που έφτασε σε ρυθμό… προπόνησης στο 9-1 του ημιχρόνου.

Ο Τεό Λοράντος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες, συμπεριλαμβανομένων των δύο τερματοφυλάκων (Διαμαντοπούλου και Σταματοπούλου), αλλά η «ψαλίδα» της διαφοράς συνέχισε να ανεβαίνει, με μέγιστη τιμή το τελικό +19 (22-3).

Τα οκτάλεπτα στο Σλοβακία – Ελλάδα: 1-4, 0-5, 2-7, 0-6

Διαιτητές: Τσουζάκι (Ιαπωνία), Σβαρτς (Ισραήλ)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Μίλαν Χένκριχ): Ντβοράνοβα, Κοβατσίκοβα 1, Χαλότσκα, Κβασνίτσοβα, Κιερνόσοβα, Σεντλάκοβα, Πέτσκοβα, Κάτσκοβα 1, Στανκοβιάνσκα, Μαϊλάτοβα, Κατλόβσκα 1, Κίσοβα, Χορβάτοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Βασ. Πλευρίτου 4, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ