Ελλάδα – Ολλανδία 4-7

Ελλάδα – Ολλανδία 4-7

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών δεν μπόρεσε να επικρατήσει απέναντι στην Ολλανδία και ηττήθηκε στον ημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά με 7-4, χάνοντας έτσι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο...

Το εμπόδιο του προ-ολυμπιακού τουρνουά αποδείχθηκε και πάλι αξεπέραστο για την Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Παρότι ξεκίνησε καλά στον ημιτελικό της Τεργέστης απέναντι στην Ολλανδία, η ελληνική ομάδα «λύγισε» από το άγχος, γνώρισε την ήττα με 7-4 και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως είχε συμβεί και το 2012 και το 2016.

Το 0/11 της «γαλανόλευκης» στην παίκτρια παραπάνω εξηγεί εύγλωττα το λόγο για τον οποίο οι «οράνιε» θα επιστρέψουν μετά από 13 χρόνια σε Ολυμπιακό τουρνουά…

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν… οιωνός κακών για την εθνική, καθως η Ελευθερία Πλευρίτου έκανε ένα «εύκολο» λάθος, οι Ολλανδές έκλεψαν τη μπάλα, κέρδισαν πέναλτι στην κόντρα και  άνοιξαν το σκορ.

Οι διεθνείς όμως αντέδρασαν άμεσα, εκμεταλλεύθηκαν την κλειστή άμυνα που επέλεξε ο ‘Αρνο Χάβενγκα (προκειμένου να εμποδίσει την τροφοδότηση των φουνταριστών) και με δύο γκολ από την κορυφή της επίθεσης προηγήθηκαν 2-1. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έπαιξε καταπλητική άμυνα, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να έχει ορθώσει… τείχος στο τέρμα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορούσε στο διάστημα αυτό να «χτίσει» διαφορά, όμως η αδυναμία στην παίκτρια παραπάνω (0/6 στο πρώτο ημίχρονο!) δεν το επέτρεψε. Η εθνική πέτυχε μόλις ένα γκολ με τη Μυριοκεφαλιτάκη και κάποια στιγμή οι «οράνιε» βρήκαν λύσεις και με δύο γρήγορα γκολ (το ένα στην κόντρα) ισοφάρισαν σε 3-3.

Ένας «κεραυνός» της Νικόλ Ελευθεριάδου, έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, έστειλε την ελληνική ομάδα με προβάδισμα στην ανάπαυλα, αλλά η επιθετική δυστοκία άρχισε να γίνεται… θηλειά στο λαιμό των διεθνών.

Όσο περνούσε η ώρα και η μπάλα «βάραινε», οι επιλογές γίνονταν όλο και χειρότερες και το ψυχολογικό μομέντουμ περνούσε στην απέναντι πλευρά.

Η Ολλανδία μπορεί να δυσκολευόταν πολύ απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, αλλά «χτύπησε» με τη Μέγκενς στην κόντρα και πήρε τα ηνία του αγώνα και του σκορ.

Οι «οράνιε» απέκτησαν προβάδισμα 5-4 στο τρίτο οκτάλεπτο, ξέφυγαν 7-4, πέντε λεπτά πριν τη λήξη και απλά διαχειρίστηκαν το υπόλοιπο του παιχνιδιού, φτάνοντας στη δική τους «λύτρωση», μετά από δύο αποτυχίες στα προηγούμενα προ-ολυμπιακά τουρνουά.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-0, 2-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μέγκενς (πέναλτι), 1-1 Τσουκαλά (περιφέρεια), 1-2 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 1-3 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 2-3 Σλέεκινγκ (περιφέρεια), 3-3 Φαν ντε Κράατς (κόντρα), 3-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 4-4 Μέγκενς (κόντρα), 5-4 Φαν ντερ Σλουτ (π.π.), 6-4 Μέγκενς (κόντρα), 7-4 Φαν ντε Κράατς (περιφέρεια)

Η εθνική είχε 0/11 με παίκτρια παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Ολλανδία είχε 1/6 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και 3 στην κόντρα.

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Πέρις (Κροατία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (‘Αρνο Χάβενγκα): Κούντερς, Μέγκενς 3, Χένεε, Φαν ντερ Σλουτ 1, Βόλφες, Στόμπχορστ, Ρόγκε, Σέβενιχ, Κόινινγκ, Κούλχαας, Φαν ντε Κράατς 2, Σλέεκινγκ 1, Βίλεμς
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασ. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ