Ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί την Ελλάδα, η πολιτεία του γυρίζει την πλάτη

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί την Ελλάδα, η πολιτεία του γυρίζει την πλάτη

Οι αρμόδιοι τόσο καιρό δεν βρήκαν λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με τον Ολυμπιακό να είναι ο μεγάλος χαμένος.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Μαρσέιγ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 9-8, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Μια ήττα που ήταν αποτέλεσμα της αγωνιστικής απραξίας, αφού στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει μπει λουκέτο εδώ και τέσσερις μήνες. Από τότε που η πολιτεία αποφάσισε να βάλει στον πάγο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η ομάδα του Πειραιά κλήθηκε να αγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα εδώ και τέσσερις μήνες. Οι αρμόδιοι τόσο καιρό δεν βρήκαν λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με τον Ολυμπιακό να είναι ο μεγάλος χαμένος. Πραγματικά, είναι να απορεί κάνεις με τα δρώμενα στο δύσμοιρο ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και αυτούς που τον διοικούν, με τους Πειραιώτες να έχουν τη χειρότερη αντιμετώπιση.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα έχει φέρει τίτλους, κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα. Η πολιτεία, όμως, όπως φαίνεται από την στάση της, δεν θέλει το καλό του αθλήματος.

Στην αγωνιστική απραξία αναφέρθηκε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος τόνισε: «Κάναμε μια δεύτερη ήττα σήμερα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Νιώθουμε ότι ξεκινήσαμε την χρόνια πέντε μέρες πριν. Προσπαθούμε και βρίσκουμε αγωνιστικό ρυθμό μέσα από τα δυο πρώτα παιχνίδια, με τους επτά διεθνείς παίκτες καταπονημένους και άδειους, από το Ρότερνταμ και το προολυμπιακό τουρνουά, δύο ξένους που έχουν να παίξουν μαζί μας από τον Δεκέμβριο και την πρώτη φάση του Champions League και τελικά ξανά προσαρμόζονται στην ομάδα μας. Καθώς και πέντε παιδιά που είναι σε αγωνιστική απραξία από τον Νοέμβριο και κάνουν μια προπόνηση την ημέρα.

Παρ όλα αυτά μέχρι τώρα νιώθουμε ότι θέλουμε πολύ να κερδίσουμε αλλά δεν μπορούμε.  Και τελικά δεν μπορούμε όχι μόνο για τα, όσα παραπάνω συμβαίνουν τους τελευταίους πέντε μήνες αλλά και γιατί  οι αντίπαλοι μας ήταν η πανίσχυρη Ρέκο και η Μαρσέϊγ των επτά ξένων. Χρειαζόμαστε πάλι χρόνο να δουλέψουμε και να θυμηθούμε πως παίζουμε όλοι μαζί. Κάθε μέρα όμως σε κάθε παιχνίδι κρίνεται και κάτι, όπως και εμείς οι ίδιοι. Τα επόμενα δύο παιχνίδια έχουν τη μορφή τελικών για εμάς και πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να  παίξουμε με πάθος και αυτοπεποίθηση. Όπως είπα και πριν έρθουμε εδώ στην Όστια, ότι η  τετράδα αυτών των αγώνων μπορεί να διαμορφώσει την τελική κατάταξη σε μεγάλο βαθμό.  Από την επόμενη ημέρα μπορούμε να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε πάλι όλοι μαζί ώστε να ξαναγίνουμε ομάδα.  Και επιτελούς να έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα, πρωτάθλημα δηλαδή!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ