Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 10-5 : Θρύλος ξανά στο Final-4!

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 10-5 : Θρύλος ξανά στο Final-4!

Το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία επιτυχία στην πλούσια ιστορία του, καθώς επικράτησε 10-5 της Σαμπαντέλ και προκρίθηκε στο Final-4 της Euroleague!

Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015. Συμμετοχές στο Final-8 του 1996 (4η θέση), στα Final-4 του 2010, του 2011, του 2016, του 2017, του 2019! Ο Θρύλος της Ευρώπης έγραψε νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του! Το τμήμα πόλο των γυναικών νίκησε πριν λίγο τη Σαμπαντέλ με 10-5 και προκρίθηκε για 8η φορά στην ιστορία του στο Final-4 της Euroleague.

Με πρώτη σκόρερ την Ελευθεριάδου, η οποία πέτυχε 3 γκολ, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πέτυχε μία σπουδαία νίκη-πρόκριση, επικρατώντας επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ. Μίας εκ των κορυφαίων ομάδων στο παγκόσμιο πόλο! Ο πρώτος προημιτελικός μπορεί να χάθηκε για τα κορίτσια του Ολυμπιακού με 14-12, αλλά απέδειξαν για πολλοστή φορά πως στον Πειραιά κουμάντο κάνουν αυτές! Και με το 10-5 πήραν μία τρομερή πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις 5 γκολ σήμερα και αυτό ήταν το «κλειδί» της νίκης. Με πιεστική και αποτελεσματική άμυνα, τα κορίτσια του Παυλίδη δεν άφησαν τις Ισπανίδες να πάρουν ούτε… ανάσα στην επίθεση και με αυτόν τον τρόπο επετεύχθη ο στόχος.

Εκτός από το σκορ του πρώτου αγώνα πάντως, οι «ερυθρόλευκες» είχαν να υπερκεράσουν μερικά ακόμη εμπόδια. Όπως το γεγονός ότι φέτος παίζουν χωρίς ούτε μία ξένη. Και πως το ελληνικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρόλο που δεν είχε ρυθμό λόγω της αγωνιστικής απραξίας και χωρίς ματς για 5 μήνες, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε και βρίσκεται πανάξια στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κανένα σημείο του αγώνα η ομάδα του Παυλίδη δεν έμεινε πίσω στο σκορ. Και με πρωταγωνίστριες την Ελευθεριάδου (3 γκολ) και την τερματοφύλακα Διαμαντοπούλου (σπουδαίες επεμβάσεις που κράτησαν χαμηλά στο σκορ τη Σαμπαντέλ) έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με σκορ 6-4 (2 γκολ υπέρ του Ολυμπιακού, όσο είχε χάσει στην Ισπανία) ενώ οι Πειραιώτες έχασαν τη Μαργαρίτα Πλευρίτου με 3 ποινές. Αυτό δεν πτόησε καθόλου τον Θρύλο, ο οποίος 7.02 πριν το φινάλε πήρε σκορ πρόκρισης με γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη (7-4). Και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ ξανά, με το τελικό 10-5 να τα λέει όλα…

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-2, 4-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 3 , Κανετίδου, Αβραμίδου 1 , Σιούτη 1, Πλευρίτου Μ 1 , Τορνάρου, Πλευρίτου Β. , Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Ράμος, Φαν Ντε Σλοτ 1, Ρουίζ, Εσπιναγκόζα, Πέρεζ, Ναβάρο 1 , Γκαρσία 1 , Φόρκα , Κέουνιγκ 1 , Τάνκεβα 1, Λόπεζ , Γκαρσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ