Σε έναν γύρο η Α1 ανδρών, κανονικά η Α΄ γυναικών

Σε έναν γύρο η Α1 ανδρών, κανονικά η Α΄ γυναικών

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ για τις αλλαγές στα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών στο πόλο.

Σε συντομευμένη μορφή θα συνεχιστεί -και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ολοκληρωθεί- το πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, ενώ η αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών θα επανεκκινήσει με την προοπτική να ολοκληρωθεί κανονικά, εφόσον φυσικά δεν υπάρξει νέα διακοπή. Σε αυτές τις αποφάσεις κατέληξε η σημερινή (23/3) τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα σωματεία των δύο κορυφαίων κατηγοριών, μετά τη νέα ΚΥΑ που επιτρέπει την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Η Α1 ανδρών θα επαναρχίσει το προσεχές Σάββατο (27/3), με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής. Όπως αναμενόταν, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια, συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί μόνο ο α΄ γύρος της κανονικής περιόδου, με τη 13η και τελευταία αγωνιστική να διεξάγεται στις 17 Απριλίου. Θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ, με τη συμμετοχή έξι ομάδων (αντί τεσσάρων που προβλεπόταν στην τελευταία προκήρυξη), αλλά χωρίς να συνυπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου (λογικό, από τη στιγμή που θα διεξαχθεί μόνο ένας γυρος).

Στην Α΄ φάση των πλέι-οφ (19-23/4) θα αναμετρηθούν ο 3ος με τον 6ο της κανονικής περιόδου και ο 4ος με τον 5ο και οι νικητές θα παίξουν στα ημιτελικά (5-11/5) με τον 2ο και τον 1ο αντίστοιχα. Όλα τα ζευγάρια θα είνα best of three (στις δύο νίκες), με εξαίρεση τη σειρά των τελικών (13-18 Μαϊου) που θα είναι best of five (στις τρεις νίκες).

Όπως είχε ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη διακοπή, δεν θα γίνουν πλέι-άουτ και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Στην Α΄ εθνική γυναικών, κρίθηκε ότι, από τη στιγμή που η εθνική ομάδα δεν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να διεξαχθεί το πρωτάθλημα κανονικά, με μόνη διαφορά τη μη διεξαγωγή των πλέι-άουτ, αφού δεν θα υπάρξει υποβιβασμός. Οι αγώνες θα επαναρχίσουν την 1η Απριλίου, με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής, και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί κανονικά σε δύο γύρους (18 αγωνιστικές), στις 16 Μαϊου. Στους ημιτελικούς των πλέι-οφ (19-24 Μαϊου) συνυπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και προκρίνονται οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες. Στους τελικούς (27 Μαϊου-4 Ιουνίου) ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες, χωρίς όμως να υπολογίζονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΕ, σε εκκρεμότητα παραμένει η διεξαγωγή του κυπέλλου, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. «Οταν ολοκληρωθεί η Κανονική Περίοδος, θα εκτιμηθεί αν υπάρχουν ημερομηνίες για την διεξαγωγή του» αναφέρεται σχετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ