Θρυλικά κορίτσια: Ο 9ος ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού (vids)

Θρυλικά κορίτσια: Ο 9ος ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού (vids)

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού πήραν μια τεράστια πρόκριση κόντρα στην Ουίπεστ με 9-8 και θα διεκδικήσουν τη δεύτερη Euroleague, στον 9ο «ευρω-τελικό» της ιστορίας του στο γυναικείο πόλο.

Ο Ολυμπιακός με μια μάγκικη εμφάνιση στην Ουγγαρία, επικράτησε της οικοδέσποινας Ουίπεστ με 9-8 και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έδειξαν για ακόμη μια φορά τεράστια ψυχικά αποθέματα και απέδειξαν ότι ο Θρύλος είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό πόλο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ομάδα με ελληνίδες παίκτριες.

Πλέον οι αθλήτριες των Πειραιωτών θα έχουν την ευκαιρία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (21:15, ONE Channel) να κατακτήσουν το τρόπαιο κόντρα στην νικήτρια του αγώνα Ντουναϊσβάρος-Ουραλότσκα, που διεξάγεται σήμερα και να γράψουν ιστορία. Οι ερυθρόλευκες πραγματοποίησαν ακόμη έναν άθλο, αφού κέρδισαν μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και έκαναν για ακόμη μια φορά περήφανο όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στο γυναικείο πόλο, ενώ θα βρεθεί για 9η φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ένα τεράστιο επίτευγμα που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει, ενώ θα διεκδικήσει τη δεύτερη Euroleague στη Βουδαπέστη και συνολικά το 4ο ευρωπαϊκό.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στον κόσμο της ομάδας και την τελευταία δεκαετία το γυναικείο πόλο του Θρύλου έχει γιγαντωθεί μέσα από τη σωστή καθοδήγηση του Μιχάλη Κουντούρη και φυσικά την αμέριστη στήριξη από τον ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συγκλονιστική ομάδα του Χάρη Παυλίδη από το 2015 έχει βρεθεί σε 9 τελικούς κατακτώντας 3 τρόπαια και διεκδικεί το 4ο, και οι μόνες χρονιές που έχει λείψει από τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι το 2016 και το 2020, όπου ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε στον Θρύλο να διεκδικήσει ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Και αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στον φετινό τελικό, εν μέσω πανδημίας και κυρίως με ένα ρόστερ αμιγώς ελληνικό, αλλά και χωρίς αγώνες λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό (την ώρα που οι αντίπαλοι του έπαιζαν όλη τη σεζόν κάθε βδομάδα) τότε το επίτευγμα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Αναλυτικά οι τελικοί που έχει βρεθεί η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Euroleague
2015 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 10–9
2017 Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 6–7
2019 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-13
2021 Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος ή Ουραλότσκα

Len Trophy
2008 Ολυμπιακός – Ρόμα 9–10
2014 Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9
2018 Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 11-13

Σούπερ Καπ
2014 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 8-9
2015 Ολυμπιακός – Πάντοβα 10–6

2014 Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9

2015 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 10-9

2015 Ολυμπιακός – Πάντοβα 10-6

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ