Καμμένου και Καραγιάννη στις «μικρές» εθνικές γυναικών

Καμμένου και Καραγιάννη στις «μικρές» εθνικές γυναικών

Στις πρώτες αλλαγές στο επιτελείο των ομοσπονδιακών προπονητών υδατοσφαίρισης προχώρησε η νέα διοίκηση της ΚΟΕ.

Σύμφωνα με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, η Αλεξία Καμμένου και η Ευτυχία Καραγιάννη αναλαμβάνουν από κοινού την τεχνική ηγεσία των εθνικών ομάδων νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων, οι οποίες έχουν φέτος υποχρεώσεις αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20 (8-17 Οκτωβρίου), στο Ευρωπαϊκό Κ-17 (22-28 Αυγούστου στο Σίμπενικ της Κροατίας) και στο Ευρωπαϊκό Κ-15 (27 Ιουνίου-4 Ιουλίου στο Σέντες της Ουγγαρίας).

Οι δύο νέες ομοσπονδιακές προπονήτριες έχουν χαράξει σπουδαία πορεία στο χώρο της υδατοσφαίρισης, τόσο μέσα στο νερό όσο και από την άκρη του πάγκου, ενώ αμφότερες είναι ελεύθερες δεσμεύσεων από συλλόγους, καθώς αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι από τον πάγκο της Βουλιαγμένης και του Νηρέα Χαλανδρίου.

Η Αλεξία Καμμένου αγωνίστηκε επί 17 χρόνια σε Βουλιαγμένη και ΠΑΟΚ, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με τον ΝΟΒ και ολοκλήρωσε την καριέρα της με 230 γκολ. Με την εθνική ομάδα έκανε ντεμπούτο το 1989, έπαιξε 182 φορές (84 γκολ) και συμμετείχε σε ένα Παγκόσμιο και σε έξι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Ως τεχνικός της Βουλιαγμένης κατέκτησε δύο Champions Cup (2009 και 2010) και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης τις ίδιες χρονιές, δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ελλάδας. Έχει περάσει επίσης και από τον πάγκο του ΑΝΟ Γλυφάδας.

Η Ευτυχία Καραγιάννη υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Συμμετείχε επίσης σε δύο Παγκόσμια και σε τέσσερα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση του World League το 2005, στο Κίρισι της Ρωσίας. Συνολικά αγωνίστηκε στην εθνική 207 φορές και σημείωσε 183 γκολ. Σε συλλογικό επίπεδο, έπαιξε σε Ολυμπιακό, Νηρέα Χαλανδρίου, Γλυφάδα και Εθνικό, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και συνολικά σημείωσε 545 τέρματα. Ως προπονήτρια, εργάστηκε για μία τριετία (2017-2020) στο Νηρέα, τον οποίο οδήγησε σε σημαντικές επιτυχίες στα πρωταθλήματα υποδομών, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας πέρυσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ