Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-9

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-9

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και στον δεύτερο τελικό με τη Βουλιαγμένη καθώς επικράτησε με 11-9 στο Παπαστράτειο και απέχει πλέον μία νίκη από τον τίτλο. Στον Λαιμό το ερχόμενο Σάββατο (15/5) ο τρίτος τελικός.

Ένα βήμα πριν το ένατο σερί (και 35ο συνολικά) πρωτάθλημα βρίσκεται ο Ολυμπιακός! Μετά το break στο πρώτο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και στον δεύτερο τελικό όπου επικράτησαν με 11-9 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά, έκαναν το 2-0 στις νίκες και είναι έτοιμοι για κούπα. Το Σάββατο (15/5) στον Λαιμό ο τρίτος τελικός.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα του ματς και έχτισε μία διαφορά 3-4 γκολ η οποία αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους φιλοξενούμενους. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντίνος Γενηδουνιάς που μετά τα τέσσερα γκολ στον Λαιμό, πέτυχε ακόμη πέντε στον δεύτερο τελικό.

Όσο για το ματς, ο Ζαννής Αλαφραγκής άνοιξε το σκορ για τη Βουλιαγμένη, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ και πήραν το προβάδισμα και τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Γενηδουνιά και με πολλή κίνηση στην επίθεση, ο Ολυμπιακός «ξεκλείδωσε» την πιεστική άμυνα των αντιπάλων του και ξέφυγε 6-3 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο ΝΟΒ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (6-4 στο ημίχρονο) χάρη στην αδυναμία των «ερυθρολεύκων» να αξιοποιήσουν τον παίκτη παραπάνω (0/4 ως εκείνο το σημείο).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Αργυρόπουλος κέρδισε πέναλτι στην κόντρα και ο Ντάουμπε εκτέλεσε εύστοχα, για να ακολουθήσει ακόμη ένα γκολ του ασταμάτητου Γενηδουνιά που έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +4 (8-4).

Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος με δύο αποκρούσεις σε πέναλτι και τετ-α-τετ στην κόντρα (και στις δύο περιπτώσεις με «θύμα» τον Αργυρόπουλο) βοήθησε τη Βουλιαγμένη να μειώσει προσωρινά σε 8-6, αλλά ο Ολυμπιακός ανέκτησε γρήγορα τα ηνία του παιχνιδιού.

Στα τελευταία λεπτά ο Κόλιανιν επιστράτευσε ένα ασφυκτικό πρέσινγκ, οι Πειραιώτες έδειξαν σημάδια κόπωσης, αλλά το μόνο που κατάφερε η Βουλιαγμένη ήταν να μειώσει στο τελικό 11-9.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε μόλις 1/8 στον παίκτη παραπάνω, αλλά και 3/4 πέναλτι. Ο ΝΟΒ είχε αντίστοιχα 4/10 και 2/2.

Η διακύμανση:

0-1 Αλαφραγκής (περιφέρεια), 1-1 Χρυσοσπάθης (μπάσιμο), 2-1 Μουρίκης (φουνταριστός), 3-1 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 3-2 Γκιουβέτσης (π.π.), 4-2 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 4-3 Τρούλος (πέναλτι), 5-3 Ντάουμπε (μπάσιμο), 6-3 Γενηδουνιάς (κόντρα), 6-4 Κουρούβανης (περιφέρεια), 7-4 Ντάουμπε (πέναλτι), 8-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 8-5 Γκιουβέτσης (πέναλτι), 8-6 Κουρούβανης (περιφέρεια), 9-6 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 10-6 Ντάουμπε (π.π.), 10-7 Αφρουδάκης (π.π.), 11-7 Δερβίσης (περιφέρεια), 11-8 Καλογερόπουλος (π.π.), 11-9 Λόζινα (π.π.).

Διαιτητές: Μοίραλης, Αχλαδιώτης

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 4-3, 1-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος

Βουλιαγμένη (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης 2, Λόζινα 1, Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ