Final 4 Γυναικών: Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός για το τρεμπλ

Final 4 Γυναικών: Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός για το τρεμπλ

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού είναι έτοιμη να διεκδικήσει άλλο ένα τρόπαιο κόντρα σε Εθνικό, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα.

Το 4ο final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης γυναικών φιλοξενείται το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου στο κολυμβητήριο του Λαιμού, παράλληλα με το final-8 της αντίστοιχης διοργάνωσης των ανδρών. Λόγω της πολύμηνης διακοπής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, η φετινή διοργάνωση δεν είχε προκριματικές φάσεις και στο final-4 θα αγωνιστούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά τα προγνωστικά, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη είναι τα ακλόνητα φαβορί στους ημιτελικούς με τη Γλυφάδα και τον Εθνικό, αντίστοιχα, και αναμένεται να δώσουν ραντεβού στον τελικό της Κυριακής (23/5, 17:00), όπου οι «ερυθρόλευκες» προβλέπεται να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους και να κατακτήσουν το τρόπαιο για τρίτη φορά, στην τετραετή ιστορία της διοργάνωσης.

Ο ΝΟΒ είχε καταφέρει να «σπάσει» την κυριαρχία της πειραϊκής ομάδας το 2019 στη Χίο, αλλά φέτος λογικά θα αρκεστεί στην επιστροφή του στον τελικό. Πέρυσι η κληρωτίδα έφερε τις δύο μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου πόλο αντιμέτωπες στον ημιτελικό, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στο Νηρέα Χαλανδρίου.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο φιναλίστ του final-4, η Γλυφάδα μετέχει για δεύτερη φορά (το 2019 είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό), ενώ για τον Εθνικό η φετινή είναι η παρθενική παρουσία του στην τελική φάση.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (22/5)

14:00 Εθνικός-Βουλιαγμένη (Αχλαδιώτης, Δασκαλοπούλου)

16:00 Ολυμπιακός-Γλυφάδα (Κωνσταντινίδης, Κραβαρίτης)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ