Ολυμπιακός – ΑΕΚ 20-4: Σαρωτικός ο Θρύλος, «βούλιαξε» την «Ένωση» (vid)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 20-4: Σαρωτικός ο Θρύλος, «βούλιαξε» την «Ένωση» (vid)

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και τελικά επικράτησε πολύ εύκολα με 20-4 της ΑΕΚ, κατακτώντας το 22ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας του - Σπουδαία ρεκόρ για Θρύλο και Γενηδουνιά - Δύο κούπες σε μία μέρα ο Ερασιτέχνης!

Νταμπλούχος Ελλάδος για το 2021 ο Ολυμπιακός στο πόλο ανδρών! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα της ΑΕΚ με 20-4 και κατέκτησαν το 22ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας τους. Αυτή η διαφορά είναι η μεγαλύτερη σε τελικό στην ιστορία του θεσμού, ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (7)!

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν γνωστό από την αρχή πως είναι χαοτική. Από τη μία ένας από τους κορυφαίους συλλόγους του ευρωπαϊκού πόλο και από την άλλη μία καινούρια ομάδα που κάνει τα πρώτα της βήματα στην υδατοσφαίριση. Ωστόσο από την παρθενική της χρονιά στην Α1 κατάφερε να φτάσει σε τελικό Κυπέλλου. Δεν το λες και λίγο.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ ξανά. Μέχρι το 8-0 ήταν σαν να έπαιζε… μόνος του, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει το πρώτο της γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο με τον Κουτσιαλή.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, το κοντέρ σταμάτησε στο 20-4 και ο Ολυμπιακός, με τη συνοδεία των ρεκόρ που προαναφέραμε, κατέκτησε ένα ακόμη Κύπελλο. Ένα ακόμη νταμπλ. Και πλέον η προσοχή όλων στον «ερυθρόλευκο» οργανισμό στρέφεται στην ευρωπαϊκή καταξίωση και στο Final 8 του Champions League (Βελιγράδι, 3-6 Ιουνίου).

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 2-1, 4-2, 7-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Σκουμπάκης 5, Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος 4, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος

ΑΕΚ (Πέτρος Δεβερίκος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούκσεβιτς 1,  Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 2, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος

Τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ