Ολυμπιακός: Ο Ναύαρχος της Ευρώπης (pics+vid)

Ολυμπιακός: Ο Ναύαρχος της Ευρώπης (pics+vid)

Οι ομάδες πόλο του Ολυμπιακού… σκορπούν τρόμο! Τα κορίτσια του Θρύλου έκαναν το τρεμπλ, ενώ οι άνδρες του πειραϊκού συλλόγου έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και πηγαίνουν στο Βελιγράδι (3-5/6) για να διεκδικήσουν το Champions League!

Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό! Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού τα σάρωσε τα πάντα στο διάβα της και γέμισε με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του πειραϊκού συλλόγου.

Μια ιστορική χρονιά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, με τις Ερυθρόλευκες να κατακτούν αρχικά την Ευρωλίγκα, στη συνέχεια το Κύπελλο Ελλάδας και το απόγευμα της Κυριακής το πρωτάθλημα.

Ο Χάρης Παυλίδης και οι παίκτριές του ανέβασαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα διατήρησαν τα σκήπτρα και έφτασαν με επιβλητικό τρόπο σε δύο ακόμα τρόπαια.

Οι Ερυθρόλευκες κατέκτησαν για δεύτερη φορά την Ευρωλίγκα, ενώ αυτό ήταν το 8ο συνεχόμενο και συνολικά 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Συγκεκριμένα, η γυναικεία ομάδα πόλο των Πειραιωτών έχει συνολικά 20 τίτλους. 16 εγχώριους και 4 ευρωπαϊκούς. 2 Ευρωλίγκες, 1 ΛΕΝ Τρόφι, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 12 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση, με τον ΝΟΒ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, έχοντας 17 τρόπαια. Παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις που είχε ο κορωνοϊός στον ελληνικό αθλητισμό, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη δυναμική του και έφτασε σε τρεις ακόμα τίτλους. Έναν ευρωπαϊκό και δύο εγχώριους, με τις τρεις κούπες να κοσμούν πλέον την πλούσια τροπαιοθήκη του πειραϊκού συλλόγου και τον κόσμο του να αισθάνεται περήφανος.

Αυτό που έκανε φέτος η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ήταν ένας πραγματικός άθλος. Ο Χάρης Παυλίδης και οι παίκτριές του παρέμειναν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και δικαιώθηκαν για τη σκληρή δουλειά και την προσήλωσή τους, φτάνοντας σε τρεις ακόμα τίτλους.

Αυτό είναι το πρώτο τρεμπλ, στην ιστορία της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης, γεγονός που δείχνει από μόνο του πόσο πολύ σπουδαίο είναι το επίτευγμα των Ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γιγαντώνεται σε όλα τα αθλήματα και να γεμίσει με περηφάνια τους οπαδούς του.

Ο σύλλογος του Πειραιά δεν είναι παντοδύναμος μόνο στο γυναικεία πόλο, αλλά και στο ανδρικό. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 19ου νταμπλ, κατακτώντας με… μαθηματική ακρίβεια το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος.

Αυτό ήταν το 9ο σερί και συνολικά 35ο πρωτάθλημα στην ιστορία των Πειραιωτών, αλλά και το 22ο Κύπελλο, ενώ το διάστημα 3-5 Ιουνίου θα λάβουν μέρος στο Final 8 του Champions League και θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Θέλουν το τρεμπλ και θα το διεκδικήσουν.

Οσον αφορά στην ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η φετινή σεζόν, έχουν αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, με τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής να είναι εντυπωσιακές και να δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο την μεγάλη επιθυμία της διοίκησης για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Μιχάλης Κουντούρης, με τη στήριξη του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει φέρει ήδη στο μεγάλο λιμάνι τους σπουδαίους Φιλίπ Φιλίποβιτς, Τζούρο Ράντοβιτς και Ανδρο Μπούσλιε, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του Μάρκο Μπίγιατς. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν στο μεγάλο λιμάνι οι Γιάννης Φουντούλης και Χριστόδουλος Κολόμβος.

Τρεις σπουδαίες μεταγραφές που έχουν ήδη γίνει από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και τρεις ακόμα σπουδαίοι πολίστες που βρίσκονται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ετοιμάζουν μια υπερομάδα, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Έναν γαλαξία αστέρων.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς ήταν η πρώτη «βόμβα». Ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας και ο κορυφαίος, βάσει βιογραφικού, ξένος που θα παίξει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ θα είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος. Ενας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του πόλο, που έχει κατακτήσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και με την εθνική Σερβίας. Ενας πραγματικός ηγέτης.

Το 2011 και το 2014 είχε αναδειχθεί κορυφαίος πολίστας στον κόσμο και τέσσερις φορές κορυφαίος πολίστας της χρονιάς (2009, 2014, 2016, 2018), από την LEN, ενώ το 2016 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η δεύτερη «βόμβα» που ενεργοποίησε η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν ο Τζούρο Ράντοβιτς. Ο καλύτερος νέος αριστερόχειρας παίκτης στον κόσμο, τον οποίο ήθελε η μισή Ευρώπη, με τις Γιουγκ, Μπρέσια και Φερεντσβάρος να του καταθέτουν δελεαστικές προτάσεις και τον ίδιο να τους ρίχνει… άκυρο για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες μάλιστα για να καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους, χρειάστηκε να πληρώσουν την ρήτρα που είχε στο συμβόλαιό του με την Γιαντράν.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, 22 ετών, που τη φετινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα του με τη Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι, ενώ αποτελεί και βασικό στέλεχος της Εθνικής Μαυροβουνίου. Ο Ράντοβιτς ήταν μέλος του Μαυροβουνίου όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2020 ενώ με την Γιαντράν έχει 6 πρωταθλήματα.

Επίσης, στον Πειραιά επέστρεψε και ο Ανδρο Μπούσλιε, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού για μια τριετία, από το 2016 έως το 2019. Ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα μετάλλια στην ιστορία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ετοιμάζεται να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Πρόκειται για έναν σπουδαίο πολίστα, με τον Αντρο Μπούσλιε να είναι μέσα στους τρεις καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, ενώ στο παλμαρέ του έχει συνολικά 7 μετάλλια Παγκόσμιου πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 2 είναι χρυσά, το ένα ασημένιο και τα 4 χάλκινα. Ο πολύπειρος Κροάτης αμυντικός έχει επίσης ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτοί οι τρεις ανήκουν και επίσημα στον Ολυμπιακό, με τους Μάρκο Μπίγιατς, Γιάννης Φουντούλης και Χριστόδουλος Κολόμβος να βρίσκονται επίσης προ των πυλών.

Οι Ερυθρόλευκοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο, Μάρκο Μπίγιατς. Η αποχώρησή του έμπειρου πορτιέρο από την Προ Ρέκο θεωρείται δεδομένη, με τους Ιταλούς μάλιστα να ανακοινώνουν την απόκτηση του γκολκίπερ της Μπρέσια, Μάρκο Ντελ Λούνγκο.

Ο 30χρονος είναι ένας πραγματικός σταρ του παγκοσμίου πόλο. Το 2017 αναδείχθηκε από τη LEN ως κορυφαίος Ευρωπαίος πολίστας, ενώ το 2016 κατέκτησε το Champions League με την Γιουγκ. Είναι βασικός στην Εθνική ομάδα της Κροατίας, με την οποία το 2017 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, ενώ το 2016 πήρε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τον… δρόμο του Ανδρο Μπούσλιε ετοιμάζονται να ακολουθήσει επίσης ο Γιάννης Φουντούλης. Ο κορυφαίος Ελληνας πολίστας. Τον Ιούλιο του 2017 ο Φουντούλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο ανδρών στη Βουδαπέστη και μπήκε και στην κορυφαία επτάδα του τουρνουά, ενώ αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ στη διοργάνωση του Champions League. Ένα επιθετικό… υπερόπλο, που θα ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του.

Μαζί με τον Φουντούλη, ένας ακόμα Ελληνας βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Κολόμβο. Ο 31χρονος φουνταριστός φέτος αγωνίζεται στην Τουρκία με την ΕΝΚΑ και η επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα δυναμώσει πάρα πολύ τους Ερυθρόλευκους.

Ενας ακόμα σπουδαίος πολίστας, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα με τους Πειραιώτες, πριν αποφασίσει να φύγει για να αγωνιστεί στο εξωτερικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ