Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 13-12

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 13-12

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 13-12 της Μαρσέιγ στο Final 8 του Βελιγραδίου για το LEN Champions League και κατέκτησε την 7η θέση της διοργάνωσης.

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Final 8 ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 13-12 της Μαρσέιγ και κατέκτησαν την 7η θέση στο LEN Champions League. Ωστόσο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αναμένεται να επιστρέψει ιδιαίτερα δυνατή και ενισχυμένη τη νέα σεζόν, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ηχηρές μεταγραφές που την έχει ανεβάσει επίπεδο.

Ο Στέφανος Γαλανόπουλος αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας και κόντρα στην γαλλική ομάδα, καθώς ο Μάνος Ζερδεβάς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από στοματικές διαταραχές, με την απουσία του να φαίνεται και από το ματς με την Μπαρτσελονέτα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση. Γενηδουνιάς και Αργυρόπουλος πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο οκτάλεπτο. Αμφότεροι σκόραραν δυο τέρματα και βοηθήσαν την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να πάρουν την πρώτη σημαντική διαφορά στο παιχνίδι (5-2), το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτη περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Μαρσέιγ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Με όπλα, την καλή της άμυνα και τις σωστές επιλογές στον παίκτη παραπάνω στην επίθεση, κατάφερε να μειώσει την διαφορά. Η γαλλική ομάδα τρεις φορές στο δεύτερο οκτάλεπτο κατέβασε την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (5-4, 6-5, 7-6).

Η τρίτη περιόδος ξεκίνησε, όπως τελείωσε η δεύτερη. Η Μαρσέιγ είχε πιο καθαρό μυαλό και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 7-7. Καπού εκεί, ο Πρωταθλητής Ελλάδας αφυπνίστηκε και σημείωσε δυο αναπάντητα γκολ των Ιρβινγκ και Γεννηδουνιά για το 9-7. Ωστόσο, η Μαρσέιγ δεν έχασε την ψυχραίμια της, από το μίνι ξέσπασμα του Ολυμπιακού, κατάφερε να μειώσει σε 10-10, πριν ο Χρυσοσπάθης διαμορφώσει το 11-10, το οποίο ήταν το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι άμυνες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Γαλανόπουλος κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, πρότου έρθει ο Χρυσοσπάθης και να διαμορφώσει το 12-10. Ωστόσο, η Μαρσέιγ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 12-12. Τα τελευταία λεπτά ήταν… θρίλερ, με τους δυο τερματοφύλακες να είναι οι πρωταγωνιστές. Παρόλο αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης με τον Ντάουμπε και τον Γαλανόπουλο να κρατάει τη νίκη με τρομερή απόκρουση στα 39’’ σε σουτ του Βουκίσεβιτς.

Tα οκτάλεπτα: 5-2, 7-6, 11-10, 13-12

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ