Λοράντος: «Χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά»

Λοράντος: «Χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά»

Ο Τεό Λοράντος παραδέχθηκε ότι η εθνική ομάδα πόλο γυναικών χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην τελική φάση του World League (αλλά και συνολικά στη φετινή σεζόν, αφού δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες), παίρνοντας την έκτη θέση του τουρνουά, που διοργανώθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να νικήσει μόνο τις δύο κατά τεκμήριο υποδεέστερες αντιπάλους που αντιμετώπισε (Καζακστάν και Ιαπωνία) και ο Τεό Λοράντος παραδέχθηκε ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά.

«Ήταν ένα περίεργο τουρνουά για μας, με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Παίξαμε δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια στην αρχή, απέναντι στην Αμερική και την Ισπανία, με 10 παίκτριες, λόγω της τιμωρίας τριών αθλητριών μας. Στη συνέχεια χάσαμε μια θέση στα μετάλλια παίζοντας με τη Ρωσία, όπου ηττηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι. Σήμερα (σ.σ. 19/6) παίξαμε καλά για τρεισήμισι οκτάλεπτα και τα χαλάσαμε όλα στο τέλος. Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε. Δεν δικαιολογούνται τέτοια λάθη όταν θέλεις να βρίσκεσαι στον δρόμο των μεταλλίων. Χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά. Ακολουθεί μία εβδομάδα καλής προετοιμασίας στην Αθήνα με το ποιοτικό συγκρότημα του Καναδά. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική μας ομάδα στο μέλλον», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, μετά την ήττα (12-9) από την Ισπανία στον αγώνα κατάταξης.

«Δεν παίξαμε τόσο καλά παιχνίδια όπως μπορεί αυτή η ομάδα», παραδέχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου. «Στοχεύαμε ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση, παίζοντας μετά από πολλά χρόνια στην έδρα μας. Περιμένουμε περισσότερα από αυτό το συγκρότημα. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει για μας. Του χρόνου, το 2022, υπάρχει το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ακολουθεί μια σκληρή προετοιμασία με τον Καναδά στην Αθήνα, εκεί όπου θα κάνουμε ποιοτικά παιχνίδια», πρόσθεσε η διεθνής περιφερειακός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Έλενας Ξενάκη: «Δεν ήμασταν καλές καθ΄όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ξεκινήσαμε με δύο δύσκολα παιχνίδια, χωρίς τρεις παίκτριες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Εγώ προσωπικά ξεκίνησα την συγκεκριμένη διοργάνωση με πολύ καλή ψυχολογία, αλλά παρόλα αυτά δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περίμενα. Θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτερες στο άμεσο μέλλον».

Κορυφαία παίκτρια του αγώνα αναδείχθηκε η φουνταριστή της Ισπανίας, Μάικα Γκαρσία, η οποία δήλωσε: «Ήρθαμε στην Αθήνα για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, όμως στο δρόμο μας βρήκαμε πολύ καλές ομάδες και το έργο μας ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Το μετάλλιο μπορεί να περιμένει για λίγες εβδομάδες ακόμα. Θεωρώ ότι στο Τόκιο μπορούμε να το κατακτήσουμε. Ακόμα και η Αμερική, που δείχνει μια ανίκητη ομάδα, μπορεί να ηττηθεί από μας. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στους συγκεκριμένους αγώνες με νέα ομάδα και με πολλές αλλαγές. Έπαιξε καλά και είναι ποιοτική ομάδα. Χρειάζεται ίσως περισσότερα παιχνίδια και σκληρή δουλειά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ