Ήττα από την Ισπανία και 6η θέση για την Εθνική γυναικών (9-12)

Ήττα από την Ισπανία και 6η θέση για την Εθνική γυναικών (9-12)

Η διαφορά στο σκορ αδικεί την ελληνική ομάδα, καθώς το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο.

Στην έκτη θέση του World League κατετάγη η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της για την τελική φάση της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ηττήθηκε 12-9 από την Ισπανία. Η διαφορά στο σκορ αδικεί την ελληνική ομάδα, καθώς το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο.

Οι αποβολές που χρεώθηκαν οι Ελληνίδες διεθνείς στο ξεκίνημα και η επιθετική δυστοκία τους, επέτρεψαν στις πρωταθλήτριες Ευρώπης να πάρουν ένα προβάδισμα με 3-1 και 4-2 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Δύο γκολ στα ίσια, από Ξενάκη και Νίνου, έφεραν το ματς σε ισορροπία, η οποία παρέμεινε ως το τελευταίο δίλεπτο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε μπροστά για μία και μοναδική φορά (6-5) με δύο διαδοχικά γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, αλλά η Μάικα Γκαρσία και η Φόρθα «απάντησαν» άμεσα.

Στο φινάλε, η Αννα Εσπάρ έδωσε προβάδισμα 10-9 στην Ισπανία, 2΄08΄΄ πριν τη λήξη, για να ακολουθήσει άστοχο σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω. Η Μάικα Γκαρσία στο 1΄11΄΄ «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα της, για να διαμορφώσει το τελικό 12-9 στην κόντρα η Αννα Εσπάρ.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-4, 1-4

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Μπατς, Α. Εσπάρ 2, Ορτίθ, Ταραγκό, Ρουίθ 1, Κλ. Εσπάρ 1, Πένια, Φόρθα 3, Αθνάρ, Γκαρσία 4, Λέιτον 1, Σάντσεθ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ