Στον Εθνικό η Στεφανία Χαραλαμπίδη

Στον Εθνικό η Στεφανία Χαραλαμπίδη

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού Πειραιά ανακοίνωσε την απόκτηση της Στεφανίας Χαραλαμπίδη.

Μία μεγάλη μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού, εξασφαλίζοντας την υπογραφή της Στεφανίας Χαραλαμπίδη. Μία ημέρα αφότου οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την πανίσχυρη εθνική ομάδα των ΗΠΑ, η 26χρονη ομογενής εντάσσεται στο δυναμικό του πειραϊκού συλλόγου, που ενισχύεται πολύ σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν.

Η αριστερόχειρας περιφερειακή ξεκίνησε την καριέρα της στον Τρίτωνα Αμαρουσίου, πριν φύγει για τις ΗΠΑ (χώρα καταγωγής της μητέρας της), όπου σπούδασε στο USC και κατέκτησε το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα το 2016, όταν αναδείχθηκε και πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού τουρνουά.

Υπήρξε διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου (2012) και Ευρώπης (2011) με την εθνική νεανίδων και εκ νέου πρωταθλήτρια Ευρώπης (2014) με την ομάδα νέων γυναικών, ενώ με την εθνική γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο World League του 2012 και συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αφότου άλλαξε υπηκοότητα εντάχθηκε στην ανίκητη εθνική ομάδα των ΗΠΑ, με την οποία ως τώρα έχει πάρει χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού (2019), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στα World League του 2018, του 2019 και του 2021, ενώ ετοιμάζεται να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου οι Αμερικανίδες είναι το ακλόνητο φαβορί.

Σημειώνεται ότι στο μεσοδιάστημα η Στεφανία Χαραλαμπίδη δεν έχασε την επαφή της με την Ελλάδα και μάλιστα επέστρεψε και αγωνίστηκε με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης την περίοδο 2018-19, κατακτώντας και το κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ