Καταιγιστική η Εθνική, «πάτησε» τη Γεωργία και προκρίθηκε στα ημιτελικά (20-8)

Καταιγιστική η Εθνική, «πάτησε» τη Γεωργία και προκρίθηκε στα ημιτελικά (20-8)

Η Εθνική πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, διέλυσε τη Γεωργία με 20-8 και εξασφάλισε την παρουσία της στους «4» του World League.

Μακράν την καλύτερη ως τώρα εμφάνισή της στην τελική φάση του World League, που διεξάγεται στην Τιφλίδα, πραγματοποίησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον προημιτελικό απέναντι στην οικοδέσποινα Γεωργία.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 20-8 και εξασφάλισε θέση στην τετράδα, όπου αύριο (30/6, 17:15) θα αντιμετωπίσει πιθανότατα το Μαυροβούνιο (αναμένεται αργότερα σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καζακστάν).

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή σε μεγάλα διαστήματα του σημερινού αγώνα. Άκρως αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση, η εθνική προηγήθηκε 5-0 λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος, 10-3 στο ημίχρονο και 16-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε ένα εκπληκτικό 11/13 στον παίκτη παραπάνω, παρουσίασε αξιοσημείωτη ομαδικότητα με 10 ασίστ στα 18 γκολ (τα άλλα δύο ήταν με πέναλτι) και είχε εννέα διαφορετικούς σκόρερ, με τον Γιάννη Φουντούλη να είναι ο κορυφαίος με έξι τέρματα.

Αμυντικά, το ελληνικό πρέσινγκ «στραγγάλισε» τους γηπεδούχους και ο Κώστας Γαλανίδης (που ήταν και πάλι η βασική επιλογή του Βλάχου κάτω από την εστία) έκανε 11 αποκρούσεις, τη στιγμή που η Γεωργία είχε μόλις 3/10 στον παίκτη παραπάνω (1/8 μέχρι λίγο πριν το φινάλε).

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 6-1, 4-4

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 1, Φουντούλης 6, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Καλογερόπουλος, Γαλανίδης

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Σουμπλάτζε, Καβταράτζε, Νταντβάνι 1, Ιμναϊσβίλι, Μπιτάτζε 1, Γέλατσα 2, Αντεϊσβίλι, Σουσιασβίλι 2, Μέσκι, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι, Βαπένσκι 2, Γκβετάτζε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ