Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό η εθνική νεανίδων

Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό η εθνική νεανίδων

Η προετοιμασία της εθνικής υδατοσφαίρισης νεανίδων συνεχίζεται ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17.

Στις 19 Αυγούστου αναχωρεί για το Σίμπενικ της Κροατίας η εθνική υδατοσφαίρισης νεανίδων, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17, που διεξάγεται από 21 έως 29/8. Η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κοινές προπονήσεις με τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο προετοιμασίας που περιλαμβάνει όλο το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, αφού εκτός από τις νεάνιδες γίνεται παράλληλα και η προετοιμασία των νέων γυναικών για τη δική τους διοργάνωση που είναι αργότερα (σ.σ. τον Οκτώβριο), με τη συνεργασία της Αγγελικής Γερόλυμου», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου, και συνέχισε:

«Έχει γίνει το πρώτο ξεκαθάρισμα με τις επιλογές των κοριτσιών κι έχουμε πλέον 20άδα, μέχρι την τελική επιλογής της 15άδας που θα πάει στο Σίμπενικ. Κάναμε πολύ δυνατές κοινές προετοιμασίες με τέσσερις ηλικιακές ομάδες των ΗΠΑ και της Γερμανίας που βρέθηκαν εδώ. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά. Τα παιδιά δείχνουν θέληση και όρεξη για δουλειά και έχουν καλά στοιχεία. Με τον φόβο του covid-19, ελπίζουμε και προσπαθούμε να μένουμε υγιείς. Ξέρουμε ότι το χρονικό διάστημα είναι λίγο μέχρι τους αγώνες του Ευρωπαϊκού και προσπαθούμε να στοχεύσουμε εκεί που πρέπει για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η έμπειρη τεχνικός σημείωσε: «Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, όπου υπάρχει η Ολλανδία, με την οποία θα παίξουμε την πρωτιά. Από κει και πέρα, προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τους άλλους μεγάλους αντιπάλους, καθώς δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα -αλλά ούτε και αυτοί για μας-, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα (σ.σ. εξαιτίας του κορονοϊού) και δεν έγιναν πέρυσι τα Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Οπότε πάμε και λίγο στα… τυφλά, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι η εθνική μετέχει στον Β΄ όμιλο (από τους τέσσερις της διοργάνωσης συνολικά) και θα αντιμετωπίσει, πέραν της Ολλανδίας, τη Γαλλία, την Ουκρανία και την Τουρκία. Ο πρώτος κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος δίνουν χιαστί αγώνες για τις υπόλοιπες θέσεις της οκτάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ