Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευνοϊκή συγκυρία»

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευνοϊκή συγκυρία»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη σεζόν που θα περιλαμβάνει αρκετές προκλήσεις.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (16/9) στο ξενοδοχείο Coral, οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, της περιόδου 2021-22, η έναρξη των οποίων έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 2 Οκτωβρίου και τις 6 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Τον λόγο  αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς όλη την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ για την απώλεια του προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναφέρθηκε στα νέα πρωταθλήματα:
«Ξεκινώντας θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναικό και τον Άρη Θεσσαλονίκης, για την άνοδό τους στην Α1 Ανδρών, αλλά και τον ΠΑΟΚ και τον Ηλυσιακό για την άνοδό τους στην Α1 γυναικών. Η χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή και δεν πρέπει να πάει χαμένη από κανέναν μας. Η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών στο Τόκιο, το γεγονός ότι κορυφαίες ομάδες συναντώνται ιστορικά για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, αλλά και η συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών του Παγκοσμίου στερεώματος, μας βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο σχεδιασμός των πρωταθλημάτων ήταν μια δύσκολη εξίσωση, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν οι Εθνικές μας ομάδες, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών στο Σπλιτ στο τέλος Αυγούστου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ19 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, τους Μεσογειακούς αγώνες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 στην Ελλάδα, αλλά και διάφορες ακόμη διοργανώσεις.
Καταφέραμε να ετοιμάσουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα, με 20 προκηρύξεις πρωταθλημάτων και με διάρκεια στο πρωτάθλημα της Α1, σχεδόν 8 μήνες, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Η αύξηση των αγώνων θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την επικράτεια.
Κατά την διάρκεια του σχεδιασμού, ζητήσαμε τις προτάσεις των σωματείων. Δεν καταφέραμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες, αλλά θεωρώ πως σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, λάβαμε υπόψιν μας όσα κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που εργάστηκε με τον Γιάννη Γιαννουρή για την επίτευξη του σχεδιασμού και να πω πως ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και για την επόμενη περίοδο. Μάλιστα σκεφτόμαστε τα νέα πρωταθλήματα της περιόδου 2022-23 να ξεκινήσουν 3 εβδομάδες μετά την επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Σπλιτ. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με μπάλες Κ7, γιατί τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες διεξάγονται με αυτές τις μπάλες και επίσης για να συνηθίσουν τα σωματεία μας που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να αγωνίζονται με αυτές τις μπάλες. Καταφέραμε επίσης τις 60 μπάλες που είχε η Ομοσπονδία χορηγικά, να τις κάνουμε 300 και αποφασίσαμε να τις διαθέσουμε πέρα από τις Εθνικές ομάδες σε όλα τα σωματεία.Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω πως η νέα επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από τον πρόεδρο κ. Σκαλοχωρίτη και τους κυρίους Κουρέτα και Σταυρόπουλο ως μέλη. Υπήρξε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που προέκυψε λόγω επαγγελματικού προβλήματος του κ. Χατζηαναστασίου.
Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟΕ, υποστήριξε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ για την μετάδοση των αγώνων υδατοσφαίρισης. Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε μία νέα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την βράβευση των καλυτέρων της περσινής σεζόν.
Τον λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, Γιάννης Γιαννουρής: «Θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά. Να μπορέσουμε να αρχίσουμε και να τελειώσουμε ομαλά τα πρωταθλήματα και οι ομάδες να έχουν τα αγωνιστικά κίνητρα που χρειάζονται για να διεξαχθούν πολύ ωραίες διοργανώσεις σε άνδρες και γυναίκες.
Αναφορικά με το πρωτάθλημα των ανδρών, το συγκεκριμένο σύστημα των16 ομάδων, λανσάρεται για πρώτη φορά. Βέβαια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι και πιστεύω θα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες μέχρι το τέλος».
Από την πλευρά του Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας Ανδρών, Γιώργος Αφρουδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε: «Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα συμμετέχουν 16 ομάδες που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά και Έλληνες παίκτες που πλέον είναι Αργυροί Ολυμπιονίκες και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα. Βέβαια ο σχεδιασμός του πρωταθλήματος ήταν μια «σπαζοκεφαλιά» τόσο από άποψης χρόνου, όσο και από οικονομικής διαχείρισης. Σαν Ομοσπονδία κάναμε το καλύτερο δυνατό και νομίζω πως όσο περνάνε οι αγωνιστικές θα γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό το πρωτάθλημα και στο τέλος της χρονιάς θα βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και ελπίζω τα περιστατικά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, να ανήκουν πια στο παρελθόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ