Με ανατροπή στους «4» η Εθνική εφήβων

Με ανατροπή στους «4» η Εθνική εφήβων

Μεγάλη νίκη για την Εθνική εφήβων που με επική ανατροπή στο φινάλε επικράτησε με 12-11 του Μυροβουνίου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλάματος U17.

Σε τροχιά μεταλλίου στο Ε της Μάλτας μπήκε η Εθνική υδατοσφαίρισης εφήβων. Με τρομερά ψυχικά αποθέματα και πρωταγωνιστές τους Μαθιόπουλο, Σπάχιτς και Αλμύρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 12-11 του Μαυροβουνίου στον προημιτελικό της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας ένα σερί 4-0 στα τελευταία εννέα λεπτά του αγώνα.

Αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον αυριανό (17/9, 20:30) ημιτελικό θα είναι η Ισπανία, που νίκησε νωρίτερα την Ιταλία 14-13 στα πέναλτι. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Σερβία (11-10 την Ολλανδία) με την Ουγγαρία (10-4 την Κροατία). Ο τελικός και ο «μικρός» τελικός θα γίνουν την Κυριακή 19/9.

Το ματς ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα ως τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Με τον Κωνσταντίνο Μαθιόπουλο να «πυροβολεί» από την περιφέρεια και τον Σεμίρ Σπάχιτς να κάνει πολύ καλή δουλειά στα 2μ., η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 8-7, όμως μέσα σε δύο λεπτά οι Μαυροβούνιοι πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ και πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων (11-8).

Οι Κανδανολέων και Σπάχιτς μείωσαν σε 11-10 και, παρότι η Εθνική έχασε δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω κι ένα τετ-α-τετ στην κόντρα, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ανδρέα Αλμύρα, 2′ 24″ πριν τη λήξη. Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα «έβγαλαν» αμέσως μετά άμυνα με δύο παίκτες λιγότερο και ξανά ο Αλμύρας, με έναν «κεραυνό» από την περιφέρεια 1′ 28″ πριν το τέλος, ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Εθνική): 2-2, 3-3, 4-6, 3-0

Η σύνθεση της Εθνικής: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαϊδης, Αλμύρας 3, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 1, Αμπαζής, Μύριλος, Μαθιόπουλος 3, Σπάχιτς 3, Εγνατιάδης, Αλειφτήρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ