Έμαθαν αντιπάλους Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Εθνικός

Έμαθαν αντιπάλους Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Εθνικός

Οι τρεις ελληνικές ομάδες θα πάρουν μέρος στη Women Euroleague.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μάλτα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης εφήβων, η κλήρωση για την Α΄ προκριματική φάση της Euroleague γυναικών, η οποία θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Νοεμβρίου.

Συνολικά 22 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, θα διεκδικήσουν 12 εισιτήρια για τον επόμενο γύρο. Μεταξύ αυτών και τρεις ελληνικές ομάδες, η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα και ο Εθνικός, ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης Ολυμπιακός θα μπει στη Β΄ προκριματική φάση, μαζί με τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι και τις ουγγρικές Ουίπεστ και Ντουναουιβάρος.

Η Γλυφάδα θα φιλοξενήσει στην Αθήνα τους αγώνες του Α΄ ομίλου και θα δώσει μάχη για την πρόκριση με τη ρωσική Ντιναμό Ουραλότσκα (παρούσα πέρυσι στο final-4), την ισπανική Τεράσα και την ιταλική Βερόνα, ενώ τον όμιλο συμπληρώνει η ASA Τελ Αβίβ.

Η Βουλιαγμένη κληρώθηκε στον Γ΄ όμιλο, που θα γίνει στο Βερολίνο, και θα έχει ως βασικές αντιπάλους την ισπανική Ματαρό, την ουγγρική Βαζούτας και την ιταλική Πάντοβα, ενώ το γκρουπ συμπληρώνουν η οικοδέσποινα Σπαντάου και η γαλλική Ολιμπίκ Νις.

Τέλος, ο πολύ ενισχυμένος και φιλόδοξος Εθνικός θα ταξιδέψει στο Πόρτο για τους αγώνες του Δ΄ ομίλου, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου πόλο, την ισπανική Σαμπαντέλ και την ιταλική Οριζόντε Κατάνια, αλλά και δύο σαφώς υποδεέστερες ομάδες, την οικοδέσποινα Πασένσε και την Ολίμπια Κόζιτσε από τη Σλοβακία.

Αναλυτικά η κλήρωση:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνα): Ντιναμό Ουραλότσκα Ζλάτουστ (Ρωσία), Γλυφάδα (ΕΛΛΑΔΑ), Τεράσα (Ισπανία), Βερόνα (Ιταλία), ASA Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ρώμη): Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Λιλ (Γαλλία), Ρόμα (Ιταλία), Μεντιτεράνι (Ισπανία), Σιρένς (Μάλτα), Λέιντεν (Ολλανδία)
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Βερολίνο): Βουλιαγμένη (ΕΛΛΑΔΑ), Ματαρό (Ισπανία), Βαζούτας (Ουγγαρία), Ολιμπίκ Νις (Γαλλία), Πάντοβα (Ιταλία), Σπαντάου (Γερμανία)
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Πόρτο): Σαμπαντέλ (Ισπανία), Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία), Εθνικός (ΕΛΛΑΔΑ), Πασένσε (Πορτογαλία), Ολίμπια Κόζιτσε (Σλοβακία)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ