Υπέκυψε στη Σερβία η Εθνική και επιστρέφει με το ασημένιο μετάλλιο

Υπέκυψε στη Σερβία η Εθνική και επιστρέφει με το ασημένιο μετάλλιο

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων ηττήθηκε από τη Σερβία (10-6) και θα επιστρέψει από τη Μάλτα με το ασημένιο μετάλλιο.

Με τα ασημένια μετάλλια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα επιστρέψει από τη Μάλτα η εθνική υδατοσφαίρισης των εφήβων. Στον αποψινό τελικό της διοργάνωσης, το συγκρότημα του Ηλία Μαχαίρα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Σερβίας και ηττήθηκε με 10-6, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες φορές που η «γαλανόλευκη» είχε φτάσει ως τον τελικό αυτής της διοργάνωσης (το 2001 και το 2010).

Ακόμη και με τη δεύτερη θέση, όμως, οι νεαροί διεθνείς προσθέτουν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού πόλο, που αποδεικνύει ότι έχει όλα τα φόντα να διατηρήσει και τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις.

Η ελληνική ομάδα, η οποία παρατάχθηκε με δώδεκα παίκτες, λόγω της τιμωρίας του Μαθιόπουλου (είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με την Ισπανία), δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από την πιεστική άμυνα των Σέρβων και αδυνατούσε να επιχειρήσει σουτ με καλές προϋποθέσεις.

Οι «πλάβι» προηγήθηκαν 2-0, αλλά σταδιακά η «γαλανόλευκη» άμυνα βρλτιώθηκε και έμενε να βρεθούν λύσεις στην επίθεση. Ο Καστρινάκης με γκολ στον παίκτη παραπάνω «έσπασε το ρόδι» μετά από 12 αγωνιστικά λεπτά και στη συνέχεια δύο γκολ στην κόντρα, από τους Εγνατιάδη και Μπιτσάκο, έφεραν την εθνική για μία και μοναδική φορά μπροστά στο σκορ (3-2).

Η Σερβία αντέδρασε και με δύο γρήγορα γκολ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 4-3, αλλά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι διεθνείς μας «χτύπησαν» ξανά στην κόντρα και ο Κανδανολέων ισοφάρισε.

Ενα δίλεπτο ξέσπασμα των «πλάβι», όμως, τους έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα τριών τερμάτων (7-4) κι από κει και πέρα η εθνική δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τη διαφορά να αυξάνεται ως τα πέντε γκολ στην τελευταια περίοδο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, νικώντας την Ισπανία 13-12 στα πέναλτι. Η τελική τετράδα της διοργάνωσης, ήταν «καρμπόν» με εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο…

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Σερβία): 2-0, 2-3, 3-1, 3-2

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ: Παϊκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάσεβιτς 1, Μπρετσάνσκι 3, Στάνιτς 1, Πάβλοβιτς, Βιρίγεβιτς
ΕΛΛΑΔΑ: Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαϊδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Σπάχιτς, Εγνατιάδης 1, Αλειφτήρας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ