Σε ρυθμούς Final Four κινείται η Χίος

Σε ρυθμούς Final Four κινείται η Χίος

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (18:00) και Γλυφάδα-Πανιώνιο (20:00) συνθέτουν τα δύο ζευγάρια των σημερινών ημιτελικών του Κυπέλλου πόλο Ανδρών, σε ένα Final 4 που φιλοξενείται στη Χίο.

Η Χίος φιλοξενεί για δεύτερη φορά ένα Final Four Κυπέλλου, 15 χρόνια μετά το 2003, όταν το τρόπαιο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στον τελικό των Χανίων με 14-5. Το «νησί της μαστίχας» ανέλαβε τη διοργάνωση με την προσδοκία ότι ο αναγεννημένος ΝΟΧ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, θα έπαιρνε το εισιτήριο για την τελική φάση, όμως η ομάδα της Χίου έπεσε θύμα έκπληξης στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε από τον Πανιώνιο. Προς τιμήν τους, οι άνθρωποι του συλλόγου και του Δήμου δεν υπαναχώρησαν κι έτσι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού.

Ο Ολυμπιακός είναι και φέτος το ακλόνητο φαβορί, καθώς, πέραν της δεδομένης ανωτερότητας του, έχει ένα επιπλέον κίνητρο μετά την περσινή απώλεια του τροπαίου. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός αγωνίζεται το απόγευμα της Παρασκευής (23/3, 18:00) στο κολυμβητήριο της Χίου κόντρα στην Βουλιαγμένη με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε οκτώ από τα προηγούμενα 18 Final Four (με τον Ολυμπιακό να υπερέχει σε νίκες με πέντε έναντι τριών της Βουλιαγμένης), όμως μόνο μία φορά συναντήθηκαν σε ημιτελικό, το 2012 στο Αργοστόλι, όπου ο ΝΟΒ είχε επικρατήσει με 8-7 στην παράταση.

Στο άλλο ζευγάρι, η Γλυφάδα επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια σε final-4 και είναι το λογικό φαβορί απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος στο πρωτάθλημα δίνει «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Με μία ομάδα που στηρίζεται σε νεαρούς παίκτες, οι περισσότεροι διεθνείς με τις «μικρές» εθνικές ομάδες, η Γλυφάδα κατέκτησε πέρυσι την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και φέτος επιστρέφει σε Final Four Kυπέλλου, επικυρώνοντας την επάνοδό της στην ελίτ της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος θα παίξει σε Final Four για πρώτη φορά μετά την περίοδο της ακμής του, όταν μέτρησε έξι σερί συμμετοχές (2006-2011) και… ισάριθμες ήττες από τον Ολυμπιακό, πέντε σε τελικούς και έναν σε ημιτελικό.

Η τωρινή ομάδα του Κώστα Δήμου δεν έχει καμία σχέση σε επίπεδο δυναμικότητας με τότε και οι κυανέρυθροι αποτελούν το αουτσάιντερ του δεύτερου ημιτελικού και συνολικότερα της διοργάνωσης, με το μυαλό τους να βρίσκεται περισσότερο στα επικείμενα πλέι-άουτ για την παραμονή στην Α1 (πιθανότατα με αντίπαλο τα Χανιά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ