Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 14-11 – Θρύλος, ο υπερπρωταθλητής Ευρώπης!

Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 14-11 – Θρύλος, ο υπερπρωταθλητής Ευρώπης!

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επικράτησε με 14-11 της Κίνεφ Κίρισι στο κατάμεστο Παπαστράτειο και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup - Ο Θρύλος της Ευρώπης έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε και πάλι περήφανη όλη την Ελλάδα! Η γυναικεία ομάδα πόλο των Πειραιωτών επικράτησε με 14-11 της Κίνεφ Κίρισι στο κατάμεστο Παπαστράτειο και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup. Μια σπουδαία επιτυχία για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού, που έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό πόλο έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Μια επίδειξη δύναμης από την ομάδα του Χάρη Παυλίδη.

Αυτό είναι το δεύτερο Super Cup (2015, 2021) και πέμπτο συνολικά ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της γυναικείας ομάδας πόλο του πειραϊκού συλλόγου, που έχει κατακτήσει επίσης δύο Euroleague (2015, 2021) και ένα LEN Trophy (2014).

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Ράνεϊ, που πέτυχε τέσσερα γκολ, ενώ από δύο είχαν οι Βάσω Πλευρίτου, Κρίστμας και Ξενάκη.

Ντέρμπι στο πρώτο οκτάλεπτο

Η Κίνεφ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 1-0 με γκολ της Ζούμπκοβα, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με την Ξενάκη. Οι Ερυθρόλευκες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αντιμετώπισαν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, με τη ρώσικη ομάδα να κάνει το 3-1 με τα γκολ των Κρίμερ και Ρίζκοβα. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μείωσε 4-2 με την Μαργαρίτα Πλευρίτου, αλλά η Κίνεφ έκανε το 4-2 με την Προκοφίεβα. Λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου οι Ερυθρόλευκες μείωσαν στο γκολ με την Νικόλ Ελευθεριάδου (3-4).

Πάτησε… γκάζι ο Ολυμπιακός

Στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με την Ελευθερία Πλευρίτου (4-4), αλλά οι φιλοξενούμενες απάντησαν με τις Γκλίζινα και Ζούμπκοβα και βρέθηκαν ξανά στο +2 (4-6). Σε εκείνο το σημείο οι Ερυθρόλευκες ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα, βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και γύρισαν το παιχνίδι. Η Ράνεϊ με δύο γκολ ισοφάρισε σε 6-6 και η Βάσω Πλευρίτου με άλλα δύο γκολ έκανε το 8-6 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Λίγο πριν το τέλος της περιόδου η Κρίστμας σκόραρε στην κόντρα και διαμόρφωσε το 9-6 του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο δεύτερο με τρία γκολ διαφορά.

Στο +4 και… άντε γεια           

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η ρώσικη ομάδα μείωσε στο γκολ με τα τέρματα των Κρίμερ και Ζούμπκοβα, αλλά οι Ερυθρόλευκες δεν πτοήθηκαν. Ετρεξαν ένα σερί 3-0 με τα γκολ των Ράνεϊ, Κρίστμας και Ξενάκη και βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +4 (12-8). Η Κίνεφ το μόνο που κατάφερε στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν να μειώσει σε 12-9 με την Ζούμπκοβα.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και ανέβασε ξανά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ με την Σλίκινγκ (13-9), ενώ λίγο αργότερα η Ράνεϊ έκανε το 14-9. Ένα γκολ με το οποίο έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στα όνειρα της Κίνεφ Κίρισι, η οποία στα τελευταία λεπτά εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση των Ερυθρόλευκων και μείωσε σε 14-11 με τα γκολ των Προκοφίεβα και Καρνάουκ. Όλα ωστόσο είχαν πάρει τον δρόμο τους, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 14-11 και να κατακτά ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 9-6, 12-9, 14-11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ 1 , Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ 4, Β. Πλευρίτου 2 , Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου.

ΚΙΝΕΦ (Αλεξάντερ Ναρίτσα): Καρνάουχ 1, Ζούμπκοβα 5, Προκοφίεβα 1, Σομπόλεβα, Κρίμερ 2, Ντιατσένκο, Κόσιχ, Γκλίζινα 1, Ντομάκχινα, Ιβάνοβα 1, Ριζίκοβα, Κρούγκλοβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ