Σαμπαντέλ – Πάντοβα 9-8

Σαμπαντέλ – Πάντοβα 9-8

Την Σαμπαντέλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον μεγάλο τελικό της LEN Euroleague, καθώς οι Ισπανίδες επικράτησαν την Πάντοβα με σκορ 9-8 και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στις Ερυθρόλευκες.

Η Σαμπαντέλ θα βρεθεί στον δρόμο των κοριτσιών του Ολυμπιακού προς την κατάκτηση της LEN Euroleague, καθώς οι Ισπανίδες επικράτησαν με σκορ 9-8 της Πάντοβα, και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στην ελληνική ομάδα.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ στο τέλος, καθώς οι Ισπανίδες έκαναν ένα επιμέρους 5-0 στο τρίτο οκτάλεπτο πιστεύοντας πως όλα τελείωσαν, όμως στην τελευταία περίοδο οι Ιταλίδες απάντησαν με το ίδιο σερί, αλλά ο χρόνος δεν έφτανε και έτσι οι Καταλανές πήραν την πρόκριση όπου θα τεθούν αντιμέτωπες για τρίτη φορά με τον Ολυμπιακό σε τελικό μετά το 2015 και το 2019, έχοντας από μία νίκη η κάθε μία.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Στο πρώτο οκτάλεπτο, η Σαμπαντέλ ήταν η κυρίαρχος του αγώνα, έχοντας συνολικά πέντε δοκάρια, με τις Καταλανές να μην πιστεύουν στην τύχη τους. Το σκορ άνοιξε ο Πάντοβα, όμως οι Ισπανίδες βρήκαν τον τρόπο παρά την ατυχία να κάνουν ανατροπή για το 2-1, όμως οι Ιταλίδες έφεραν το παιχνίδι στα ίσα για το 2-2.

Το ματς συνέχιζε να είναι κλειστό, με την Πάντοβα να μην κάνει καλές επιθέσεις και να σουτάρει κυρίως στο τέλος του χρόνου επίθεσης. Η Σαμπαντέλ είχε και εκείνη θα θέματά της επιθετικά, όμως είχε και την Φόρκα, η οποία ήταν απολαυστική, αφού αρχικά έκανε το 3-2 και παρά την ισοφάριση των Ιταλίδων σε 3-3, σημείωσε ένα τρομερό γκολ με λόμπα για το 4-3.

Η Σαμπαντέλ δεν είχε όρεξη για… πολλά-πολλά στο τρίτο οκτάλεπτο και με την Φόρκα να συνεχίζει το σκοράρισμα, βρίσκοντας και βοήθειες από τις συμπαίκτριές της, οι Ισπανίδες έκαναν ένα επιμέρους 5-0 και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ 9-3, παίρνοντας ένα τεράστιο προβάδισμα κόντρα στην ιταλική ομάδα.

Στην τελευταία περίοδο, παραλίγο να έρθουν τα πάνω-κάτω, καθώς η Σαμπαντέλ χαλάρωσε υπερβολικά και έτσι η Πάντοβα μπόρεσε να τρέξει με τη σειρά της ένα σερί 5-0, φτάνοντας το 9-8, όμως ο χρόνος δεν έφτανε στις Ιταλίδες που τελικά είδαν την ισπανική ομάδα να παίρνει την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 5-0, 0-5

Σαμπαντέλ: Έστερ, Ορτίθ, Γκάμες, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 1, Σόχι, Γκαρθία, Φόρκα 6, Έγκενς, Πέρες, Γκονζάλεθ, Καρίγια

Πάντοβα: Τεάνι, Μπαρτζόν 1, Γκοτάρντο 1, Μπορίσοβα, Κουειρόλο, Κασόν 1, Μίλιο, Ντάριο, Άρμιτ 2, Μετζιάτο, Σεντάνι 3, Γκριγκολόν, Τζιακον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ