Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 8-10

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 8-10

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Φερεντσβάρος, χάνοντας εντός έδρας με σκορ 10-8, και πλέον η πρόκριση στο Final-8 μπαίνει σε κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 10-8 από τη Φερεντσβάρος στο «Παπαστράτειο», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του LEN Champions League, με την πρόκριση στο Final-8 της διοργάνωσης να γίνεται πλέον πολύ δύσκολη για τους Ερυθρόλευκους.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έμεινε για περίπου δέκα λεπτά χωρίς σκορ από τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου και έπειτα, κάτι που επέτρεψε στους Ούγγρους να χτίσουν μια μικρή διαφορά, την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος, παρά την προσπάθεια επιστροφής των Πειραιωτών.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι πέφτουν στην 5η θέση της βαθμολογίας και θα κυνηγήσουν τη Φερεντσβάρος στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές για να καταφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς*

Σε μία «τιτανομαχία» στον Πειραιά, λοιπόν, μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, που βρίσκονται στον δυσκολότερο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού πέντε δυνατές ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις τρία εισιτήρια (η διοργανώτρια Νόβι το έχει εξασφαλισμένο) για την τελική φάση, «πλήρωσαν» ένα «μπλακ άουτ» τριών λεπτών στην τρίτη περίοδο, όπου δέχθηκαν τρία γκολ από τους Ούγγρους, ενώ τους στοίχισε η αποβολή του Δερβίση στο δεύτερο οκτάλεπτο, όπως και αυτή του Γούβη λίγο αργότερα, στο τρίτο.

Πλέον, η πρόκριση δεν είναι στο χέρι τους.  Όμως θα παλέψουν για το «δύο στα δύο» στις εναπομείνασες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων. Ο κόσμος του Ολυμπιακού στήριξε την προσπάθεια της ομάδας, γεμίζοντας το Παπαστράτειο και χειροκροτώντας τους «ερυθρόλευκους» μετά τη λήξη του αγώνα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που έχει ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα με προβλήματα ιώσεων και τραυματισμών, τα οποία της στέρησαν τη δυνατότητα να πιάσει το απαιτούμενο ρυθμό, στρέφει την προσοχή της στο Κύπελλο, αφού την άλλη εβδομάδα θα διεξαχθεί το Final-4 στη Λάρισα.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές με καμία από τις δύο να μην μπορεί να σκοράρει στα ίσα. Οι Ούγγροι έκαναν το 0-1 στον παραπάνω με τον Μερκούλοφ, όμως οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν την ισοφάριση σε 1-1 με τον Φουντούλη επίσης στον παραπάνω.

Η δεύτερη περίοδος παρέμεινε πολύ αμφίρροπη, όμως οι δύο ομάδες ήταν πιο απελευθερωμένες επιθετικά, εξακολουθώντας να σκοράρουν όμως μόνο στον παραπάνω. Αρχικά, ο Ολυμπιακός έκανε 2-1, με τη Φερεντσβάρος να φτάνει στο 2-3. Στη συνέχεια, έγινε το 3-3, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 4-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Ούγγροι παρουσιάστηκαν καλύτεροι, βρίσκοντας γκολ στον παραπάνω, την ίδια στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά με τον Βόγκελ να κάνει ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις. Έτσι στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου η Φερεντσβάρος κατάφερε να χτίσει μια καλή διαφορά κάνοντας το 6-9.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό να κυνηγά το σκορ, όμως πότε ο Βόγκελ και πότε τα δοκάρια δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Βλάχου να μπει νωρίς στη διεκδίκηση του ματς. Πάντως οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 8-9 με 58″ να απομένουν, όμως δέχθηκαν το 8-10 στη συνέχεια και έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 2-5, 2-1

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς

Φερεντσβάρος: Ζάκονι, Γκαμπόρ, Μόλναρ 2, Μερκούλοβ, Βάμος 1, Ούμποβιτς 1, Φέκετε, Βικβάρι 3, Νέμεθ 1, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ