Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 12-12

Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 12-12

Σε ένα παιχνίδι με απίστευτο φινάλε, ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση σε νεκρό χρόνο στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ήρθε ισόπαλος 12-12 με τη Νόβι Μπέογκραντ και έτσι έμεινε εκτός Final-8.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Νόβι Μπέογκραντ και ήθελε μόνο τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του ώστε να προκριθεί στο Final-8. Oι Ερυθρόλευκοι ήταν αγκαλιά με τη νίκη μέχρι και 1″ πριν τη λήξη, όμως το τέρμα του Ράσοβιτς σε νεκρό χρόνο που διαμόρφωσε το τελικό 12-12, έβαλε τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών.

Μετά και την ήττα από τη Φερετσβάρος, ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη στα χέρια του, ωστόσο στο σημερινό ματς, μπορούσε να φτάσει στη νίκη.

Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν από το πρώτο λεπτό, έφτασαν κοντά στη νίκη και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα που είναι φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός στρίμωξε στα… σχοινιά τη Νόβι, με τους Σέρβους να δείχνουν «σκασμένοι» στο τέλος του ματς, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν για δεύτερη φορά την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Σε ένα ματς που οι διαιτητές μοίραζαν συνεχώς αποβολές (Γούβης, Δερβίσης, Γραμματικός), ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη που θα τον κράταγε ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με τρία τέρματα, βρήκε τον τρόπο χάρη στο εξαιρετικό τρίτο οκτάλεπτο που έκανε, να περάσει μπροστά και να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με το γκολ του Γενηδουνιά, έβγαλε την προτελευταία άμυνα και ροκάνισε τον χρόνο στην επίθεσή του, όμως το τέρμα του Ράσοβιτς δεν του επέτρεψε να χαρεί.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Το πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται κυρίως στον παίκτη παραπάνω, χωρίς να βρει στόχο. Η Νόβι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ράσοβιτς, όμως οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση και με τέρματα των Γενηδουνιά και Γκίλα πέρασαν μπροστά με 2-1. Οι Σέρβοι, είχαν την απάντηση και με δύο δικά τους γκολ βρέθηκαν μπροστά με 2-3 στη λήξη της περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο, η Νόβι ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα, με τον Ντράσοβιτς, ενώ ο Φιλίποβιτς απάντησε άμεσα για το 3-4. Οι Σέρβοι όμως είχαν άλλα δύο γκολ με τους Ράσοβιτς και Σουσιασβίλι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-6, πριν ο Γενηδουνιάς σκοράρει για το 4-6, που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε… βροχή από γκολ καθώς ο Ολυμπιακός σημείωσε τρία τέρματα στα πρώτα δύο λεπτά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 7-6. Στη συνέχεια οι Σέρβοι ισοφάρισαν, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν ξανά τα ηνία και τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 9-9!

Το τελευταίο δεκάλεπτο επεφύλασσε ένα τρομερό φινάλε, καθώς οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες 11-11 με τον πίνακα να δείχνει πως απομένει μόνο ένα λεπτό. Ο Γενηδουνιάς με τρομερό γκολ έκανε το 12-11 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση.

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν και την άμυνα, ενώ κράτησαν την μπάλα στην τελευταία δικιά τους επίθεση για να περάσει ο χρόνος, μένοντας μόλις 1″. Οι Σέρβοι πήραν τάιμ άουτ και σε μία φάση που δεν συμβαίνει συχνά, βρήκαν γκολ με τον Ράσοβιτς που έκανε το 12-12 σε νεκρό χρόνο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 5-3, 3-3

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

Μπεογκράντ: Γκ. Πιέτλοβιτς, Σ. Ράσοβιτς 5, Τόμιτς, Σουσιασβίλι 1, Ντ. Πιέτλοβιτς 1, Γκόγκοβ, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Β. Ράσοβιτς 2, Κόιμπρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ