Ήττα της εθνικής πόλο με 13-9 από την Ισπανία

Ήττα της εθνικής πόλο με 13-9 από την Ισπανία

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών δεν τα κατάφερε στην Τενερίφη και ηττήθηκε με 13-9 από την Ισπανία και έμεινε εκτός διεκδίκησης ενός από τα τρία εισιτήρια για την τελική φάση του World League.

H εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε -στην δύσκολη αποστολή της- να αποφύγει την ήττα με 13-9 από την οικοδέσποινα Ισπανία, στον τελικό γύρο των ευρωπαϊκών προκριματικών του World League, στο Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, μένοντας εκτός τετράδας και «κλείνοντας» ραντεβού με την Γαλλία την Κυριακή του Πάσχα (12:00), για τις θέσεις 5-6.

Η Ισπανία θα αναμετρηθεί στον αυριανό ημιτελικό με την Ουγγαρία.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ απέναντι στις Ισπανίδες, αλλά στην τελευταία περίοδο οι οικοδέσποινες δημιούργησαν μια μικρή διαφορά ασφαλείας (10-7 στα 5:00 πριν τη λήξη) και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Ελλάδα, σκόραρε για πρώτη φορά με την Ειρήνη Νίνου (5:43 από τη λήξη του β’ οκτάλεπτου) όταν μείωσε 2-1, ενώ ισοφάρισε σε 4-4 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου με τέρματα των Ξενάκη, Ελευθεριάδου, η οποία σημείωσε συνολικά τέσσερα τέρματα.

Για την Ισπανία, η Έλενα Ρουίς σημείωσε πέντε γκολ και τέσσερα η Γιούντιθ Φόρκα, 2 η Μπέα Ορτίς , και από 1 οι, Γκονζάλες και Κάμους.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2,5-4,5-3

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 4, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Ιωάννου, Ελληνιάδη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Σιούτη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Καρύτσα.
Όπως είναι γνωστό στο τουρνουά μετέχουν συνολικά έξι ομάδες (με τη Γαλλία να παίρνει τη θέση της αποκλεισμένης λόγω πολέμου Ρωσίας), διεκδικώντας τρία εισιτήρια για την τελική φάση, τα οποία μπορεί να γίνουν στην πορεία τέσσερα, αν κάποια ευρωπαϊκή χώρα αναλάβει τη φιλοξενία του Super Final.
Νωρίτερα, στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα, η Ολλανδία χωρίς να συναντήσει δυσκολίες, επικράτησε με σκορ 18-6 της Γαλλίας, που πήρε τη θέση της αποκλεισμένης λόγω του πολέμου Ρωσίας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ