Εκτός τελικής φάσης του World League η Εθνική

Εκτός τελικής φάσης του World League η Εθνική

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 13-6 από τη Σερβία στον προημιτελικό των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης του World League και έμεινε εκτός της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Εκτός της τελικής φάσης του World League έμεινε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, καθώς ηττήθηκε 13-6 από τη Σερβία, στον προημιτελικό των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης, που φιλοξενούνται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Στην πρώτη αναμέτρησή τους μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, οι δύο φιναλίστ του Τόκιο παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές, αλλά η νέα γενιά των «πλάβι» έδειξε πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στη «βαριά» κληρονομιά της «χρυσής γενιάς» του σερβικού πόλο.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πέραν των μόνιμων απωλειών που έχει σε σχέση με το Τόκιο (Μουρίκης, Κολόμβος και Καπότσης αποχώρησαν), έχει ταξιδέψει στην Πονοτγκόριτσα με πολύ σημαντικές απουσίες, όπως αυτές του Γιάννη Φουντούλη, του Άγγελου Βλαχόπουλου και του Μάνου Ζερδεβά.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε δύο φορές στο ξεκίνημα (1-0 και 2-1), χάρη σε τέρματα των Σκουμπάκη και Γενηδουνιά, αλλά η παρουσία πολλών νέων προσώπων είχε επίπτωση στην αμυντική λειτουργία της εθνικής, που εμφανίστηκε τελείως ασύνδετη σε αυτόν τον τομέα.

Η Σερβία πήρε προβάδισμα 4-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου και, παρά την προσωρινή αντίδραση των διεθνών, έκλεισε το ημίχρονο με σερί 4-0, ξέφυγε 9-4 και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Ντούσαν Μάντιτς σκόραρε και δημιουργούσε (τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ συνολικά), ο πολύπειρος Μπράνισλαβ Μίτροβιτς έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και το σκηνικό που διαμορφώθηκε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα δεν άφηνε περιθώρια ανατροπών.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες, με τον Κώστα Λιμαράκη μάλιστα να κάνει ντεμπούτο με το εθνόσημο, αντικαθιστώντας κάτω από τα δοκάρια τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο. Οι «πλάβι» πέτυχαν ακόμη δύο γρήγορα γκολ και στη συνέχεια «έριξαν στροφές», χωρίς φυσικά να απειληθούν.

Η εθνική θα συνεχίσει για τις θέσεις 5-8 του τουρνουά, αντιμετωπίζοντας αύριο (29/4) στις 4 μ.μ. την Ουγγαρία, η οποία ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία. Στους ημιτελικούς θα αναμετρηθούν το Μαυροβούνιο με την Ιταλία και η Ισπανία με τη Σερβία, ενώ την πρόκριση για το Super Final του Στρασβούργου θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-2, 2-1, 2-1

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Ντομποζάνοφ, Μάντιτς 4, Ντέντοβιτς, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς 2, Βίτσο, Στρ. Ράσοβιτς 2, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιτς 2, Ραντούλοβιτς 1, Στογιάνοβιτς, Β. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Αλαφραγκής, Αργυρόπουλος, Σολανάκης, Κάκαρης 1, Γκιουβέτσης, Γούβης 1, Λιμαράκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ