Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5: Άμυνα από «ατσάλι» και περίπατος για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – Εθνικός 13-5: Άμυνα από «ατσάλι» και περίπατος για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στον πρώτο ημιτελικό της Α1 πόλο, επικράτησε με 13-5 του Εθνικού και έκανε εύκολα το 1-0 στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 13-5 τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για την Α1 πόλο γυναικών και θέλει μία ακόμη νίκη για να περάσει στους τελικούς.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης έκλεισαν επιθετικά της «κυανέρυθρες» και με ένα επιθετικό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την παρουσία τους σε μία ακόμη σειρά τελικών του πρωταθλήματος της Α1 πόλο.

Η ζώνη του Τσίριτς έβαλε δύσκολα στα κορίτσια της Ρουμπέση που δεν μπορούσαν να τη…σπάσουν ενώ και τις φορές που έπαιξε ο Εθνικός με παραπάνω, δεν σκόραρε. Αντίθετα, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου βρήκαν δύο τέρματα με την Κρίστμας (παραπάνω) και τη Βάσω Πλευρίτου (πέναλτι).

Η αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού ήταν άμεση, με την Βάσω Πλευρίτου να κάνει το 3-1 με πέναλτι και την Ελευθερία Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια να κάνει το 4–1 που ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το δίδυμο των ΗΠΑ, Τζόνσον και Χαραλαμπίδου, έβγαλαν κόντρα μειώνοντας με 4-2, με τον Εθνικό να προσπαθεί να πρεσάρει ψηλά. Ωστόσο αυτό το πλήρωσε αμέσως, με την Κρίστμας να ρίχνει μία βολίδα από την περιφέρεια για το 5-2.

Η Ελευθερία Πλευρίτου με ακόμη μια λόμπα, έγραψε το 10-3 για τον Ολυμπιακό, με την Άσλεϊ Τζόνσον να μην έχει καμία απάντηση σε αυτά τα σουτ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός αμυντικά συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο, με τη Σοφία Τορνάρου να γράφει και το 11-3 ενώ η ίδια πέτυχε και το 12-3 μετά την ωραία προσπάθεια της Ξενάκη (η μπάλα στο δοκάρι).

Η Στεφανία Χαραλαμπίδη έκανε το 12-4, ωστόσο η Τριχά απάντησε για το 13-4, με την Καραμπέτσου να διαμορφώνει το 13-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-1, 5-2, 4-2.

Ολυμπιακός (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου 2.

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη, Κοντονή, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 2, Ιόλη Μπενέκου 2, Καραμπέτσου 1, Τζόνσον, Γκόντζια, Μπέτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ