Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-12: Ερυθρόλευκη… Αυτοκρατορία: 36ο πρωτάθλημα, 20ο νταμπλ για τον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-12: Ερυθρόλευκη… Αυτοκρατορία: 36ο πρωτάθλημα, 20ο νταμπλ για τον Ολυμπιακό!

Οι Πειραιώτες νίκησαν στα πέναλτι την Βουλιαγμένη με 4-2 και κατάκτησαν το φετινό πρωτάθλημα - 36ο στην ιστορία και 20ο νταμπλ στην ιστορία των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα πέναλτι επικράτησε με 14-12 της Βουλιαγμένης και κατέκτησε το 36ο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Αυτό ήταν το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους και 20ο νταμπλ στην μεγάλη ιστορία του συλλόγου.

Το παιχνίδι από την αρχή ήταν ντέρμπι με την δύο ομάδες να βρίσκονται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πολύ κοντά στο σκορ και έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ 10-10 και οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμός και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-2.

Ο αγώνας:

Ο αγώνας άρχισε με τρία διαδοχικά δοκάρια του Ολυμπιακού, όμως το πρώτο γκολ ήρθε από τον Καλογερόπουλο για τη Βουλιαγμένη. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με επί μέρους 2-0 και με τέρματα του Κολόμβου και του Γκίλλα. Από εκεί και πέρα η Βουλιαγμένη αντέδρασε και με τα γκολ των Τρούλο και Χαλυβόπουλο έκανε το 3-2 στην ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου.

Στο ξεκίνημα του δέυτερου οκτάλεπτου ο Μουρίκης έφερε το παιχνίδι στα ίσια κάνοντας το 3-3, όμως η Βουλιαγμένη είχε και πάλι απάντηση και με γκολ των Αλαφραγκή και Σκουμπάκη έκανε το 5-3 για και πριν από την λήξη του ημιχρόνου ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 5-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο όπως και το δεύτερο ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 5-5 με τον Φιλίποβιτς, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κουρούβανης κέρδισε το πέναλτι από τον Κολόμβο και ο Σκουμπάκης έβαλε ξανά μπροστά την Βουλιαγμένη με 6-5. Ο Κουρούβανης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του κάνοντας το σκορ 7-5, όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τα γκολ των Φουντούλη και Φιλίποβιτς και ισοφάρισε σε 7-7. Ο Σκουμπάκης με τρομερό σουτ από την περιφέρεια έκανε το 7-8, με τον Φιλίποβιτς στον παραπάνω να διαμορφώνει το 8-8 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Γκίλλας έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με 9-8 με τον Καλογερόπουλο να απαντά. Ο Κολόμβος στον παραπάνω έβαλε εκ νέου μπροστά τους ερυθρόλευκους, όμως ο Χαλυβόπουλος στον παραπάνω και αυτός έκανε το 10-10. Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης καμιά από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος από την Βουλιαγμένη και με τέσσερα εύστοχα πέναλτι έναντι δύο της Βουλιαγμένης κατέκτησε το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας, 10ο συνεχόμενο και 20ο νταμπλ.

Η διαδικασία των πέναλτι: 

11-10 Εύστοχη εκτέλεση από τον Φιλίποβις.

11-10 Άστοχη εκτέλεση από τον Καπότση.

12-10 Εύστοχη εκτέλεση από τον Χρυσοσπάθη

12-10 Στο δοκάρι η εκτέλεση του Μυλώνάκη

13-10 Εύστοχη εκτέλεση από τον Φουντούλη

13-11 Εύστοχη εκτέλεση από τον Καλογερόπουλο

13-11 Άστοχη εκτέλεση από τον Γκίλλα

13-12 Εύστοχη εκτέλεση από τον Γκιουβέτση

14-12 Εύστοχη εκτέλεση από τον Γενηδουνιά

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-3, 2-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Άρ. 2, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 3, Λεβαντής, Καστρινάκης, Σαπουνάκης

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ