Παυλίδης: «Στον Ολυμπιακό είχα φτάσει στο σημείο να μιλάω ελάχιστα, η κάθε πολίστρια ήξερε τι πρέπει να κάνει»

Παυλίδης: «Στον Ολυμπιακό είχα φτάσει στο σημείο να μιλάω ελάχιστα, η κάθε πολίστρια ήξερε τι πρέπει να κάνει»

Ο πρώην τεχνικός του γυναικείου τμήματος πόλο του Ολυμπιακού και νυν της Εθνικής ομάδας της Κίνας, Χάρης Παυλίδης μίλησε για την εμπειρία του στον πάγκο των ερυθρόλευκων, για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την προσπάθεια της Εθνικής εν όψει του Eurobasket.

O πρώην τεχνικός της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης μίλησε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ενα για όλους και για όλα.

Ο Ελληνας τεχνικός που ανέλαβε, μαζί με τους συνεργάτες του, Κώστα Χατζηδάκη και Ορέστη Σαλάχα, να «χτίσουν» από την αρχή την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών της Κίνας, αναφέρθηκε στους ερυθρόλευκους, στο πως είναι η νέα του ζωή αλλά και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

«Πέσαμε σε μία περίοδο σκληρού λοκ ντάουν. Εμείς βρισκόμασταν στη μία άκρη της Σαγκάη, απομονωμένοι σε καραντίνα σ΄ένα ξενοδοχείο και η Εθνική ομάδα στην άλλη πλευρά της πόλης. Δεν μπορούσαμε να συναντήσουμε κανέναν και στους δρόμους κυκλοφορούσαν μόνο υγειονομικοί με άσπρες στολές, ενώ είχαμε ν” αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και με το φαγητό που μας τροφοδοτούσαν. Κυριολεκτικά δεν τρώγονταν» υπογράμμισε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε σε ακόμη μία… έκπληξη που είχαν να αντιμετωπίσουν: «Βρεθήκαμε στην αλλαγή του ρόστερ της Εθνικής ομάδας. Οι διεθνείς που συμμετείχαν στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αποσυρθεί από την Εθνική και η νέα φουρνιά δεν είναι του ίδιου αγωνιστικού επιπέδου. Αρκετά, δε, από τα κορίτσια που ξεκίνησαν μαζί μας, δεν άντεξαν τους ρυθμούς προπόνησης, αλλά και το γεγονός πως για 11 μήνες θα πρέπει ν” ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με ταξίδια, προετοιμασία και αγώνες κι έφυγαν».

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας της Κίνας στην χώρα μας και το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας: «Εχουμε δυνατές αθλήτριες, αλλά υστερούν στην τεχνική μέσα στο νερό. Εκεί έχουμε ρίξει το βάρος. Δεν είναι υπερβολή εάν πω, πως αυτή τη στιγμή οι περισσότερες παίκτριες είναι επιπέδου ελληνικής Α2 πόλο.  Χρειάζεται να κάνουμε πολλή και σκληρή δουλειά».

Για το αν υπάρχει κάτι να ζηλέψει η Ελλάδα σε σχέση με την Κίνα: Οι εγκαταστάσεις που έχουν στην Κίνα είναι καταπληκτικές. Οχι μόνο για τον υγρό στίβο, αλλά γενικά για όλα τα σπορ. Σκεφτείτε πως το νερό στην πισίνα του αθλητικού κέντρου έχει θερμοκρασία συνεχώς στους 28 βαθμούς, ενώ υπάρχουν ειδικά δωμάτια και εξοπλισμός για αποθεραπεία»

Για τις αθλήτριες του στον Ολυμπιακό: «Στον Ολυμπιακό είχα φτάσει στο σημείο να φωνάζω ελάχιστα. Οι προπονήσεις κυλούσαν με τέτοιο τρόπο, που η κάθε πολίστρια ήξερε τι θα κάνει, όπως φυσικά και στα παιχνίδια. Πιστεύω, πως κι εφέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει άνετα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως ο κορονοϊός και τραυματισμοί, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει και στην κορυφή της Ευρωλίγκας, ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Οριζόντε Κατάνια με τα τρία σερί πρωταθλητριών. Εχω εμπιστοσύνη τόσο στο ρόστερ, όσο και στον Τσίριτς, που βάζει τη δική του σφραγίδα στον Ολυμπιακό, με πιο επιθετική άμυνα και πιο δυνατό τρόπο παιχνιδιού, τον σέρβικο».

Για την Εθνικη ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Τέτοιο κορμί τέτοιος αθλητής δεν έχει υπάρξει ποτέ. Είναι σπάνιο να βρίσκεται ένα τέτοιο ταλέντο ένα τέτοιος δουλευτεράς και τόσο ταπεινός. Τυχερός όποιος προπονητής τον έχει στην διάθεση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ