Πέντε «πρωτάρηδες» στις επιλογές του Βλάχου για το Ευρωπαϊκό Υδατοσφαίρισης

Πέντε «πρωτάρηδες» στις επιλογές του Βλάχου για το Ευρωπαϊκό Υδατοσφαίρισης

Τους 15 διεθνείς πολίστες που θα ταξιδέψουν (27/8, 21.55) στο Σπλιτ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ανδρών (29/8 – 10/9), ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/8) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος.

Με τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με τη 13άδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, θα ταξιδέψει η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών στο Σπλιτ, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πέρα από τις ήδη γνωστές απουσίες των χειρουργημένων Μάνου Ζερδεβά και Γιάννη Φουντούλη, τις θέσεις των οποίων πήραν ο Κώστας Λιμαράκης και ο Κώστας Γκιουβέτσης, ο Θοδωρής Βλάχος επέλεξε στην αποστολή τον Ζαννή Αλαφραγκή αντί του Κώστα Γούβη και τον Νίκο Γκίλλα αντί του Στάθη Καλογερόπουλου.

Παράλληλα, στην αποστολή συμπεριλήφθησαν και ο Μανώλης Σολανάκης και Νίκος Κοπελιάδης, καθώς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η LEN έχει δώσει τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να έχει 15 πολίστες, εκ των οποίων θα δηλώνονται 13 στο φύλλο αγώνα, με δυνατότητα αλλαγών από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Όμιλοι «φωτιά»: Η κόντρα του Λεβαντόφσκι με την Μπάγερν και οι τιτανομαχίες της Παρί με τη Γιούβε και της Τσέλσι με τη Μίλαν (pic)

Αναλυτικά η 15άδα της εθνικής για το Σπλιτ: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κώστας Λιμαράκης (τερματοφύλακες), Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Ζαννής Αλαφραγκής, Νίκος Γκίλλας, Κώστας Κάκαρης, Μανώλης Σολανάκης, ‘Αγγελος Βλαχόπουλος, Νίκος Κοπελιάδης, Δημήτρης Νικολαϊδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους νεαρούς Λιμαράκη, Αλαφραγκή και Γκίλλα, αλλά και για τους μεγαλύτερους Σολανάκη (28 ετών) και Κοπελιάδη (26 ετών), αυτή θα είναι η παρθενική συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Στην ελληνική αποστολή, που αναχωρεί το Σάββατο (27/8) για το Σπλιτ, μετέχουν επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης Χρήστος Κοδέλλας, ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος και ο Δημήτρης Τσίκλος (αρχηγός αποστολής έως τις 4/9), τον οποίο θα αντικαταστήσει ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και υπεύθυνος υδατοσφαίρισης, Γιώργος Αφρουδάκης που θα ταξιδέψει στην Κροατία στις 4 Σεπτεμβρίου. Γιατρός της ελληνικής αποστολής, μαζί και για την εθνική γυναικών, ο Σπύρος Μπάλλας, ενώ στην Κροατία ταξιδεύουν και οι διεθνείς διαιτητές Γιώργος Σταυρίδης και Μαρία Δασκαλοπούλου.

Το τουρνουά των ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αρχίζει τη Δευτέρα 29/8 και πρώτος αντίπαλος για την εθνική είναι η Γαλλία. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης η Μάλτα και η οικοδέσποινα Κροατία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ