Πάντοβα – Ολυμπιακός 4-10

Πάντοβα – Ολυμπιακός 4-10

Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν στον ημιτελικό του Final 4 του LEN Trophy την Πάντοβα με 10-4 και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης. Μετά το γυναικείο βόλεϊ και το γυναικείο πόλο πάει φουλ για Ευρωκούπα!

Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου έγραψε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν με 10-4 την Πάντοβα στον ημιτελικό του Final 4 του Len Trophy που διεξάγεται στο Ματαρό της Ισπανίας και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ντουναϊτσβάρος. Η ουγγρική ομάδα κέρδισε την Ματαρό με 11-7, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (14/4) στις 15:00.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ιταλική ομάδα, ωστόσο, στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με 8 γκολ σε δύο οκτάλεπτα πήρε την πολυπόθητη πρόκριση. Η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα της στο μεγάλο τελικό.

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τέταρτο ευρωπαϊκό της τίτλο, μετά από αυτόν του LEN Trophy τη σεζόν 2013-14, της Ευρωλίγκας το 2014-15 και του LEN Super Cup το 2015-16. Παράλληλα, οι παίκτριες του Ολυμπιακού θα προσπαθήσουν να χαρίσουν στο σύλλογο τη δεύτερη φετινή του Ευρωκούπα, μετά την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ από τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο

Η ιταλική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 1-0 με γκολ της Μπαρζόν. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με γκολ της Εμολο και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο, η Πάντοβα προηγήθηκε ξανά (2-1), αυτή φορά με γκολ της Τίελμαν. Στη δεύτερη περίοδο η Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε σε απόσταση βολής τον Ολυμπιακό, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισε σε 2-2 με τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Πάτησε γκάζι και έφτασε στη νίκη

Το τρίτο οκτάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη! Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πέτυχαν 6 γκολ και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση στον τελικό. Η Εμολο στην αρχή της περιόδου έκανε το 2-3, η Τσουκαλά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, η Αβραμίδου με σουτ από την περιφέρεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-5 και η Ελευθεριάδου έκανε το 2-6. Η Εμολο ξαναχτύπησε στην παίκτρια παραπάνω για το 2-7 και η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 2-8. Το μοναδικό που κατάφερε η Πάντοβα ήταν να μειώσει στο τέλος της περιόδου σε 8-3 με γκολ της Σόχι.

Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με την Τσουκαλά να σκοράρει το δεύτερο τέρμα της στην αναμέτρηση για το 3-9. Η Τίελμαν μείωσε προσωρινά σε 4-9 από τη θέση του φουνταριστού και η Αβραμίδου με σουτ από τα δύο μέτρα έδωσε ξανά προβάδισμα 6 γκολ στον Ολυμπιακό. Οι παίκτριες του Παυλίδη στο τέλος της περιόδου έκαναν συντήρηση δυνάμεων και χωρίς να δεχθούν γκολ σφράγισαν το εισιτήριό τους για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-8, 4-10

Πάντοβα (Στ. Ποστερίβο): Τεάνι, Μπαρζόν 1, Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Κεϊρόλο, Κασόν, Μίλο, Ντάριο, Σόχι 1, Μεγκιάτο, Νέντσα, Τίελμαν 2, Τζιακόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 3, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ