Ολυμπιακός : Αήττητος στο πρωτάθλημα εδώ και έξι χρόνια

Ολυμπιακός : Αήττητος στο πρωτάθλημα εδώ και έξι χρόνια

Η κανονική περίοδος στην Α1 πόλο ανδρών ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη (25/4) και βρήκε για άλλη μία φορά τον Ολυμπιακό πρώτο και μάλιστα με το απόλυτο των 22 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτή είναι η έκτη διαδοχική χρονιά που οι ερυθρόλευκοι ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο χωρίς να χάσουν ούτε βαθμό, αυξάνοντας σε 133 τις συνεχόμενες […]

Η κανονική περίοδος στην Α1 πόλο ανδρών ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη (25/4) και βρήκε για άλλη μία φορά τον Ολυμπιακό πρώτο και μάλιστα με το απόλυτο των 22 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτή είναι η έκτη διαδοχική χρονιά που οι ερυθρόλευκοι ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο χωρίς να χάσουν ούτε βαθμό, αυξάνοντας σε 133 τις συνεχόμενες νίκες τους!

Τελευταία τους ήττα, ήταν από τη Βουλιαγμένη  με 8-7 στο Λαιμό ακριβώς πριν από έξι χρόνια, στις 28 Απριλίου 2012, στο πλαίσιο της 21ης (προτελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Συμπτωματικά, στις 133 νίκες βρίσκεται το «ερυθρόλευκο» σερί και όσον αφορά το σύνολο του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των πλέι-οφ. Το σερί αυτό άρχισε ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα μετά τις 8 Μαϊου 2013, ημέρα κατά την οποία ο Ολυμπιακός έχασε μέσα στον Πειραιά με 7-5 από τη Βουλιαγμένη, στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ. Ακολούθησαν τρεις σερί νίκες και η κατάκτηση του τροπαίου και τις επόμενες τέσσερις σεζόν (2013-14, 2014-15, 2015-16 και 2016-17) οι Πειραιώτες έφτασαν στον τίτλο πετυχαίνοντας από 27 νίκες σε ισαριθμούς αγώνες (22 σε κάθε κανονική περίοδο και 5 στα πλέι οφ).

Να αναφερθεί ότι, από τους τελικούς του 2013 κι έπειτα, ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ταυτόχρονα και ένα σερί 124 νικών σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, το οποίο διακόπηκε πέρυσι στο Καρπενήσι, όταν ηττήθηκε 8-7 από τη Βουλιαγμένη και έχασε το Κύπελλο.

Πάντως, υπάρχει ένα άλλο σερί του Ολυμπιακού που ενδέχεται να «σπάσει». Αφορά την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ, την οποία έχει «καπαρώσει» εδώ και μία εξαετία ο Γιάννης Φουντούλης. Εφέτος, ο διεθνής περιφερειακός έχει πετύχει 63 τέρματα σε 21 αγώνες (δεν έπαιξε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Νίκολα Μοσκόφ του Απόλλωνα Σμύρνης, που έχει 71 γκολ σε 22 αγώνες.

Με δεδομένο ότι η «αμφίβια ταξιαρχία» προκρίθηκε στα πλέι-οφ και άρα θα αγωνιστεί τουλάχιστον άλλα τρία ματς, ο Μαυροβούνιος μπορεί να κρατήσει τα πρωτεία και να γίνει ο πρώτος ξένος από το 2009 και τον Μπόμπαν Νίκιτς, που θα αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ