Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-7: Ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-7: Ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένης με σκορ 11-7, κατακτώντας έτσι το 11ο σερί πρωτάθλημα και 37ο συνολικά. Παράλληλα χάρισε και τον 300ο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου στα πέντε μεγάλα ομαδικά αθλήματα.

Ιστορία για ακόμη μία φορά γράφει ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τη Βουλιαγμένη με 11-7 στον τρίτο τελικό και κατέκτησαν το 11ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αλλά και το 37ο συνολικά. Παράλληλα, ο Πειραϊκός σύλλογος έφτασε τα 300 τρόπαια στην ιστορία του στα πέντε μεγάλα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ).

Σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα και έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς, να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει τη νίκη που κλείδωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Βουλιαγμένη η οποία προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 χάρη στα δύο τέρματα του Παπασηφάκη. Όοσ περνούσε η ώρα όμως οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν όλο και περισσότερο τον ρυθμό τους επί του Ολυμπιακού. Έτσι το οκτάλεπτο έκλεισε στο 4-0 με άλλα δύο γκολ από Κουρούβανη και Καλογερόπουλο.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τη Βουλιαγμένη, μειώνοντας αρχικά σε 4-2 με δύο γρήγορα τέρματα από τον Γενηδουνιά. Η ισοφάριση σε 4-4 ήρθε με γκολ από τους Δερβίση και Παπαναστασίου. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα χάρη στο γκολ του Γούντχεντ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Μάρτον Βάμος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ερυθρόλευκους, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 5-5. Στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με τις άμυνες να υπερισχύουν. Παρόλα αυτά ο Γκίλας έκανε το 6-5 και έδωσε το πρώτο προβάδισμα των Πειραιωτών. Ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα για τον Ολυμπιακό με δράστες τους Βάμος και Παπαναστασίου για το 8-5.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μετατρέψουν σε… τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο, σκοράροντας άλλα δύο τέρματα για να φτάσουν στο 10-5. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 10-7, για να έρθει ο Δήμου να διαμορφώσει το τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-5, 8-5, 11-7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ