Ολυμπιακός : Αυλαία με Μπαρτσελονέτα στο Champions League πόλο

Ολυμπιακός : Αυλαία με Μπαρτσελονέτα στο Champions League πόλο

Ο... μαραθώνιος της φάσης των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης ολοκληρώνεται απόψε (17:30) για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελονέτα.

Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League πόλο πέφτει απόψε (17:30) για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» την Μπαρτσελονέτα, στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής. Έχοντας εξασφαλίσει πλέον, όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, οι «ερυθρόλευκοι» είναι βαθμολογικά αδιάφοροι στο αποψινό παιχνίδι, θέλουν όμως να αποχαιρετήσουν το κοινό τους με ακόμη μία νίκη, πριν στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και φυσικά στο final-8 της Γένοβας (7-9 Ιουνίου).

Από την άλλη, η ισπανική ομάδα έχει επίσης εξασφαλίσει την πρόκριση και χρειάζεται ένα βαθμό για να πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου. Εδώ ίσως κρύβεται ένα κίνητρο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει τη νίκη. Αν η Μπαρτσελονέτα ηττηθεί στον Πειραιά και ταυτόχρονα η Γιουγκ νικήσει στο Ντουμπρόβνικ τη Ντιναμό Μόσχας, οι Κροάτες θα πάρουν τη δεύτερη θέση και θα… βγουν από το δρόμο των «ερυθρολεύκων», των οποίων αποτελούν τον κακό δαίμονα. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα σχετικά βατό ζευγάρωμα στα προημιτελικά με τη Σπαντάου και αποφεύγουν ως τον τελικό την οικοδέσποινα Προ Ρέκο.

Σε περίπτωση που το παραπάνω σενάριο επαληθευθεί και τα υπόλοιπα αποτελέσμα της τελευταίας αγωνιστικής είναι φυσιολογικά, ο Ολυμπιακός θα «στείλει» τους δύο περσινούς φιναλίστ (Γιουγκ και Τσόλνοκι) αντιμέτωπους στα προημιτελικά, με το νικητή να παίζει στη συνέχεια με την Προ Ρέκο, ενώ ο ίδιος θα περιμένει -εφόσον περάσει τη Σπαντάου- το νικητή του αγώνα Εγκερ-Μπαρτσελονέτα.

Σημειώνεται ότι την πρόκριση στην τελική φάση έχουν εξασφαλίσει συνολικά έξι ομάδες: Ολυμπιακός, Μπαρτσελονέτα, Προ Ρέκο, Εγκερ, Τσόλνοκι και Σπαντάου. Την οκτάδα αναμένεται να συμπληρώσουν η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και η Μπρέσια, εκτός κι αν η Ντιναμό Μόσχας κάνει τη μεγάλη έκπληξη και νικήσει στην «απόρθητη» έδρα των Κροατών, οπότε θα τους αφήσει «εκτός νυμφώνος». Η Μπρέσια «σφραγίζει» την πρόκριση με νίκη επί του Ανόβερου στην Ιταλία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του Champions League:

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/5

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

Μπρέσια (Ιταλία)-Ανόβερο (Γερμανία)

Ορβοσι (Ουγγαρία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 13 αγώνες)

Ολυμπιακός 34

Μπαρτσελονέτα 27

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 25

Μπρέσια 23

————————

Ντιναμό Μόσχας 22

Ανόβερο 12

Ορβοσι 7

Παρτιζάν Βελ. 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ