Ελλάδα – Νότια Αφρική 24-2: Τη διέλυσε και ξεκίνησε με το… δεξί

Ελλάδα – Νότια Αφρική 24-2: Τη διέλυσε και ξεκίνησε με το… δεξί

Με μια τρομερή εμφάνιση η Εθνική Ελλάδος διέλυσε τη Νότια Αφρική με σκορ 24-2 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου.

Μία καλή (αν και όχι τόσο γερή…) προπόνηση είχε την ευκαιρία να κάνει η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου συνέτριψε 24-2 την αδύναμη Νότια Αφρική και έχει ήδη στραμμένη την προσοχή του, όχι στο επερχόμενο ματς με την Αργεντινή (Τρίτη 18/7, 07:30), αλλά στο ντέρμπι της Πέμπτης (20/7, 04:30) με την Ιταλία, που θα κρίνει την πρώτη θέση στον Γ΄ όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν νευρικά και στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχαν 1/3 στην κόντρα και ένα λάθος σε παίκτρια παραπάνω. Πολύ γρήγορα, όμως, η τεράστια διαφορά δυναμικότητας έγινε εμφανής και η ελληνική ομάδα πέτυχε στα επόμενα τέσσερα λεπτά έξι γκολ, ξέφυγε 7-1 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Σκόραραν και οι έντεκα παίκτριες γηπέδου, με κορυφαίες την Ελευθερία Πλευρίτου και την -πρωτοεμφανιζόμενη σε μεγάλη διοργάνωση- Ελευθερία Φουντωτού, που σημείωσαν από τέσσερα γκολ. Κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε σε όλο το ματς η Χρυσή Διαμαντοπούλου (προφανώς η Ιωάννα Σταματοπούλου θα παίξει αντίστοιχα στον αγώνα με την Αργεντινή).

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 6-1, 6-0, 5-0

Διαιτητές: Τζόνσον (Αυστραλία), Σπιριτοσάντο (ΗΠΑ)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Νίνου 3, Τριχά 3, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου 1, Φουντωτού 4, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Νίκολα Έλεν Μπάρετ): Μάαρτενς, ΜακΝτόνελ, Θόρντον-Ντιμπ, Μόταου, Σιλένο 1, Μίλερ, Τζάνιουαρι, Ζόντο 1, Βέρσφελντ, ΜακΛίοντ, Μίτσαμ, Γουάιτ, Γκάντο

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν η Αθηνά Γιαννοπούλου και η Έλενα Ελληνιάδη.

** Εξίσου εύκολο έργο είχε και η Ιταλία, η οποία στο άλλο παιχνίδι του Γ΄ ομίλου συνέτριψε την Αργεντινή 27-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ