Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 13-7

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 13-7

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού νίκησε την Βουλιαγμένη και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε στο Παπαστράτειο της Βουλιαγμένης με 13-7.

Οι «ερυθρόλευκες» με όπλο τους την πολύ καλή άμυνα «εγκλώβισαν» τις παίκτριες της Βουλιαγμένης και έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού, όπου το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος τελικός (19:00).

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Ασημάκη με 5 γκολ, ενώ από κοντά ακολούθησε η Αβραμίδου με 3 γκολ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε η Ξενάκη, η οποία πέτυχε τα 4 από τα 7 τέρματα του ΝΟΒ.

Αιφνιδίασε η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 1-0 με γκολ της Κοκκινάκη. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με γκολ της Αβραμίδου στην παίκτρια παραπάνω (1-1), με τις φιλοξενούμενες, ωστόσο, παίρνουν ξανά το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι της Κούλχαας. Η Ασημάκη με σουτ από τη θέση του φουνταριστού ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 2-2, με την Διαμαντοπούλου να κάνει το 3-2 για τη Βουλιαγμένη και να διαμορφώνει το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Εφερε τα πάνω-κάτω ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με εξαιρετική άμυνα έκανε την ολική ανατροπή. Η Βάσω Πλευρίτου με γκολ έφερε το ματς στα ίσια, με την Αβραμίδου να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (4-3). Η Ασημάκη με γκολ από τη θέση του φουνταριστού έδωσε αέρα δύο γκολ στην ομάδα της (5-3). Η Ξενάκη με γκολ στην παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 5-4 για την Βουλιαγμένη, με τη Βασιλική Πλευρίτου 16’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου σκοράρει για το 6-4.

Αμυνα για σεμινάριο

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο οκτάλεπτο κυριάρχησε κατά κράτος στην πισίνα του Παπαστράτειου, με την Ασημάκη να κάνει το 7-4, την Ελευθερία Πλερίτου να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 8-4 και την Εμολο με ένα εκπληκτικό γκολ στην εκπνοή της περιόδου να κάνει το 9-4.

Η Ασημάκη στην αρχή της τέταρτης περιόδου με γκολ στην παίκτρια παραπάνω έδωσε αέρα 6 γκολ στον Ολυμπιακό (10-4), με την «ερυθρόλευκη» πολίστρια λίγο αργότερα να σκοράρει δεύτερο σερί γκολ για το 11-4. Η Μυριοκεφαλιτάκη με το πρώτο της τέρμα στην αναμέτρηση έκανε το 12-4, με το τελικό 13-7 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-1, 3-0, 4-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 5, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 1, Β. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού.

ΝΟΒ (Αλ. Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 1, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 4, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Π. Νίνου, Ε. Νίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ