Ελλάδα – Σερβία 13-7: Ελλαδάρα έτοιμη για την κορυφή του κόσμου!

Ελλάδα – Σερβία 13-7: Ελλαδάρα έτοιμη για την κορυφή του κόσμου!

Η Εθνική ομάδα με μία συγκλονιστική εμφάνιση κατατρόπωσε τη Σερβία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Φουλάρει πλέον για το χρυσό και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Ελλάδα με μία καταπληκτική εμφάνιση «έπνιξε» τη Σερβία και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της σε μεγάλη διοργάνωση και με 13-7 πέταξε έξω τους Σέρβους, πήρε την πρόκριση στον τελικό και σφράγισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης: Η «δίχως λόγια» επικράτηση του Ολυμπιακού στο Ibrox

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο «ερυθρόλευκος» Μάνος Ζερδεβάς, που με τις αποκρούσεις του κράτησε χαμηλά τη Σερβία και ήταν πραγματικά ένας «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής.

Καταπληκτική εμφάνιση από όλους τους παίκτες της Ελλάδας που υπερίσχυσαν σε άμυνα και επίθεση των Σέρβων επέβαλλαν την κυριαρχία τους από νωρίς και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η Εθνική με έναν κατά βάση «ερυθρόλευκο» κορμό διεκδικεί την κορυφή του κόσμου και περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον έτερο ημιτελικό Ισπανίας – Ουγγαρίας που ξεκινά στις 12:30.

Το ματς

Η Σερβία ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη και αυτή ήταν η μοναδική στιγμή στο παιχνίδι που είχε το προβάδισμα.

Η Εθνική γύρισε γρήγορα το παιχνίδι με τα γκολ των Σκουμπάκη και Κάκαρη, πριν ισοφαρίσουν οι Σέρβοι με πέναλτι για το 2-2.

Το οκτάλεπτο έληξε με δεύτερο προσωπικό γκολ του Κάκαρη και η Ελλάδα πήγε στην πρώτη διακοπή μπροστά στο σκορ με 3-2.

Δείτε ξανά live την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ακολούθησε ένα τέλειο δεύτερο οκτάλεπτο από την Εθνική, που με ένα επιμέρους 3-0 και απόλυτη υπεροχή σε άμυνα και επίθεση διεύρυνε τη διαφορά της στα τέσσερα τέρματα, για το 6-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή την τεράστια διαφορά έκανε η επίθεση στον παίκτη παραπάνω με την Ελλάδα να έχει 3/4 και την Σερβία 0/5.

Οι Σέρβοι έδειξαν μία μικρή αντίδραση στο 3ο οκτάλεπτο (3-3), αλλά και πάλι αυτή δε ήταν αρκετή για να τους βάλει ξανά μέσα στο παιχνίδι με το σκορ να γίνεται 9-5.

Η Ελλάδα, με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει 2 γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση φτάνοντας μέχρι και στα 7 γκολ διαφορά (12-5, 13-6) πριν μειώσουν οι Σέρβοι για το τελικό 13-7.

Η Ελλάδα με ένα «Ολυμπιακό» κορμό, καθώς 8 παίκτες αγωνίζονται στους «Πειραιώτες» και συνολικά όλοι από το ρόστερ να έχουν αγωνιστεί στη ομάδα του Πειραιά, είναι συνηθισμένοι στις επιτυχίες και πλέον ετοιμάζονται για ακόμη μία τεράστια πρόκληση στην καριέρα τους.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-2, 4-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος

Σερβία: Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 1, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς

Έτσι πήρε την πρόκριση η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ