Ολυμπιακός – Σπαντάου 6-5

Ολυμπιακός – Σπαντάου 6-5

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τη Σπαντάου με 6-5 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Final 8 του Len Champions League, που διεξάγεται στην ιταλική πόλη

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται! Οι Ερυθρόλευκοι το απόγευμα της Πέμπτης επικράτησαν της Σπαντάου με 6-5 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Final 8 του Len Champions League, που διεξάγεται στη Γένοβα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξεπέρασε το εμπόδιο των Γερμανών και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (8/6, 20:00) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Εγκερ – Μπαρτσελονέτα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 3-1. Στο δεύτερο μέρος έριξαν την απόδοσή τους και έδωσαν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να πλησιάσουν στο σκορ και να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, παρά την πίεση της Σπαντάου, έδειξε χαρακτήρα στο τελευταίο οκτάλεπτο και με εξαιρετικές αποκρούσεις από τον Πάβιτς προκρίθηκε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τον αέρα του φαβορί

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο προηγήθηκε με 2-0. Ο Φουντούλης με σουτ από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ, με τον Γούνα σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για το 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Γιόζιβ Πάβιτς και παίζοντας εξαιρετική άμυνα ολοκλήρωσαν το πρώτο οκτάλεπτο χωρίς να δεχθούν γκολ.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Γενηδουνιάς με μακρινό σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Σπαντάου και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. H γερμανική ομάδα χρειάστηκε 14 λεπτά για να πετύχει το πρώτο της γκολ στην αναμέτρηση. Ο Ντέντοβιτς 1:51’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου νίκησε τον Πάβιτς και μείωσε σε 3-1. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό στο +2.

Επέστρεψε η Σπαντάου

Στο τρίτο οκτάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην, με τους Γερμανούς να βρίσκουν λύσεις απέναντι στην άμυνα των Πειραιωτών. Η Σπαντάου αρχικά μείωσε σε 4-3 με δύο γκολ των Κούπερς και Γκενγκλινγκ και λίγο αργότερα ισοφάρισε σε 4-4 με τον Σταμ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν 1/6 στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους Βερολινέζους να πλησιάσουν στο σκορ. Στην τελευταία «ερυθρόλευκη» επίθεση της τρίτης περιόδου ο Γενηδουνιάς έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της Σπαντάου και έδωσε ξανά προβάδισμα στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Γενηδουνιάς και Πάβιτς «σφράγισαν» την πρόκριση

Στην τελευταία περίοδο έγιναν ομηρικές μάχες μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει πρώτος με τον Γενηδουνιά για το 6-4. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Πάβιτς, με τον έμπειρο πορτιέρο να πραγματοποιεί εξαιρετικές αποκρούσεις και να κρατάει σε απόσταση ασφαλείας του Πειραιώτες. Η Σπαντάου, παρά την υπερπροσπάθεια του Κροάτη τερματοφύλακα, ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης μείωσε σε 6-5 και έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Ο Γενηδουνιάς εκτέλεσε την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, αλλά ο πορτιέρο της Σπαντάου απέκρουσε. Η γερμανική ομάδα βγήκε στην επίθεση για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών λειτούργησε εξαιρετικά, με τον Μπούσλιε να κλέβει την μπάλα και να χαρίζει στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-3, 1-1.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια, 7:38), 2-0 Γούνας (π/π, 5:54),

2ο οκτάλεπτο: 3-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 6:39), 3-1 Ντέντοβιτς (κόντρα, 1:51)

3ο οκτάλεπτο: 4-1 Αργυρόπουλος (φουνταριστό, 7:45), 4-2 Κάιπερς (π/π, 7:00), 4-3 Γιένγκλινγκ (π/π, 3:30), 4-4 Σταμ (π/π, 1:45), 5-4 Γενηδουνιάς (π/π, 0:14)

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:32), 6-5 Ντέντοβιτς (περιφέρεια, 0:56)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.

Σπαντάου (Π. Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σαουνταντιέ, Γκίλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιένγλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 1, Σταμ 1, Κάιπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ