ΠΑΟΚ – Βουλιαγμένη 9-13: Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στους τελικούς

ΠΑΟΚ – Βουλιαγμένη 9-13: Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στους τελικούς

Η Βουλιαγμένη νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 13-9 και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς.

Πιστή στο… ετήσιο ραντεβού της με τους τελικούς της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών θα είναι και φέτος η Βουλιαγμένη.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς επικράτησε σήμερα 13-9 του ΠΑΟΚ στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, πέτυχε το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι-οφ και εξασφάλισε τη συνέχιση του σερί της ως φιναλίστ, το οποίο άρχισε το 2016 (με μόνη εξαίρεση το 2020, όταν λόγω πανδημίας το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στη λήξη της κανονικής περιόδου). Ο ΝΟΒ μετράει 12 παρουσίες σε τελικούς τα τελευταία 14 χρόνια και 21 συνολικά από το 1997, όταν η ΚΟΕ καθιέρωσε τα πλέι-οφ στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του βορρά» θα κυνηγήσει πλέον τη δεύτερη υπέρβαση (η πρώτη συντελέστηκε με την πρόκριση στην τετράδα σε βάρος του Απόλλωνα), καθώς θα διεκδικήσει στους «μικρούς» τελικούς την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους και προηγήθηκε 3-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ενώ διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (4-3). Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, η Βουλιαγμένη ξέσπασε, εκμεταλλεύθηκε την επιθετική της πολυφωνία και με επιμέρους σκορ 6-2 εξασφάλισε μία διαφορά τριών τερμάτων (9-6), που αποδείχθηκε αρκετή για να του δώσει τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 2-6, 3-4

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας 1, Λασκαρίδης 1, Ν. Προσινικλής, Καπράγκος, Ι. Κεχαλάρης 3, Τσολακούδης, Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Πολ. Προσινικλής, Κούπμαν 1, Μπιμπλιάς, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 3, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 2, Αλμύρας, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ, Καστρινάκης, Καπότσης 2, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ