Ζερδεβάς: «Το χρωστούσα στους συμπαίκτες μου»

Ζερδεβάς: «Το χρωστούσα στους συμπαίκτες μου»

Ο mvp του πρώτου τελικού Μάνος Ζερδεβάς εξηγεί το έξτρα κίνητρο που είχε

Φουλ του άσου είχαμε στο κολυμβητήριο του Πειραιά στο κορυφαίο (μακράν του δεύτερου) παιχνίδι πόλο της εφετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός έκανε δύσκολα το 1-0 στα πέναλτι με 4-3 (11-11 ο κανονικός αγώνας) και πήρε προβάδισμα της Βουλιαγμένης αλλά οι δύο τερματοφύλακες έκλεψαν την παράσταση.

Αρχικά ο Μάνος Ανδρεάδης της Βουλιαγμένης που με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ο συνονόματός του στον Ολυμπιακό Μάνος Ζερδεβάς περίμενε τα πέναλτι, όπου αποκρούοντας τα χτυπήματα του Στάθη Καλογερόπουλου και του Μάριου Καπότση χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και εξήγησε στο In το έξτρα κίνητρο που είχε.

O Μάνος Ζερδεβάς μίλησε στο In για τη νίκη του Ολυμπιακού και τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στη Βουλιαγμένη.

«Για τα δικά μου δεδομένα είχα μια πολύ μέτρια εμφάνιση σε όλο τον αγώνα και έτσι ήθελα μέσω των πέναλτι να αποζημιώσω τους συμπαίκτες μου και να τους χαρίσω τη νίκη έστω μέσα από αυτή τη διαδικασία των πέναλτι όπου όμως όπως γνωρίζουμε πάντα ο τερματοφύλακας είναι αυτός που έχει αβαντάζ» είπε στο In o πάντα τελειομανής Μάνος Ζερδεβάς που δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την δική του απόδοση κυρίως και στα πέναλτι ήθελε να «απαντήσει» πρώτα απ’ όλα στον εαυτό του.

Απέναντί του ο Μάνος Ανδρεάδης ήταν και αυτός εξαιρετικός απλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει κάποιο πέναλτι (και μάλιστα ο κόουτς της Βουλιαγμένης Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς μετά τα πρώτα τρία χτυπήματα (όπου είχαν ευστοχήσει για τον Ολυμπιακό οι Βάμος, Γεννηδουνιάς και Παπαπαναστασίου) έβαλε κάτω από τα δοκάρια τον Τζωρτζάτο ο οποίος όμως και αυτός δεν μπόρεσε να αποκρούσει το πέναλτι του Γκίλα, στη συνέχεια ο Ζερδεβάς απέκρουσε αυτό του Καπότση και όλα τελείωσαν.

«Ο Μάνος έκανε εξαιρετική εμφάνιση με πολύ καλές αποκρούσεις και του αξίζουν συγχαρητήρια» μας είπε ο Μάνος Ζερδεβάς για τον αντίπαλο τερματοφύλακα Μάνο Ανδρεάδη και συνέχισε: «Εμείς δεν ήμασταν καλοί τόσο επιθετικά, πόσο μάλλον αμυντικά αλλά δεν προλαβαίνουμε να αναλύσουμε τα λάθη μας τώρα καθώς έχουμε πολύ σύντομα τον δεύτερο τελικό στο κολυμβητήριο του Λαιμού την Κυριακή που θέλουμε τη νίκη».

Οσο για το άγχος που συνήθως έχουν οι γηπεδούχοι στον πρώτο τελικό, ο διεθνής κήπερ ήταν ξεκάθαρος: «Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και δουλεύουμε για να είμαστε πάντα έτοιμοι σε τέτοιες στιγμές. Ναι ο πρώτος τελικός είναι πάντα παγίδα, υπάρχει επίσης μια συνολική κούραση από μια δύσκολη χρονιά αλλά αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τον τίτλο» κατέληξε με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή στη Βουλιαγμένη.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ