Ελλάδα – Ολλανδία 7-8

Ελλάδα – Ολλανδία 7-8

Τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου κατέλαβε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, καθώς ηττήθηκε με 8-7 από την Ολλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «προδόθηκε» από την κακή του άμυνα στην παίκτρια παραπάνω της Ολλανδίας και έχασε έτσι μεγάλη ευκαιρία να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει την τρίτη ομάδα του Β’ ομίλου και όχι τη σαφώς υποδεέστερη Γερμανία (που θα αντιμετώπιζε αν έπαιρνε τη νίκη σήμερα)!

Παρότι οι Ελληνίδες αθλήτριες κατάφεραν να δεχτούν μόλις ένα γκολ στην αρχή του αγώνα και ύστερα για 15 περίπου λεπτά να κράτησαν αλώβητη την γαλανόλευκη εστία, αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα επιθετικά απέναντι στην κλειστή άμυνα των «οράνιε», την οποία κατάφεραν να «σπάσουν» μία φορά στα ίσια με τη Χυδηριώτη και μία σε παίκτρια παραπάνω με την Ελευθερία Πλευρίτου.

Στα 26″ πριν τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου, η Ντάγκμαρ Χένεε αξιοποίησε για πρώτη φορά μία κερδισμένη αποβολή και ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι άμυνες άνοιξαν και το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό και περισσότερα τέρματα. Αυτή η εξέλιξη όμως ευνόησε την Ολλανδία, η οποία πήρε δύο φορές προβάδισμα (3-2 και 4-3). Η Εθνική μας όμως λίγο πριν την εκπνοή κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά και στη συνέχεια η Ασημάκη κατάφερε για πρώτη φορά να γυρίσει προς το τέρμα και κέρδισε πέναλτι από τη Ρόγκε. Η Αβραμίδου ευστόχησε από τα 5μ. και έδωσε προβάδισμα 5-4 στην ομάδα μας.

Η Ιλσε Κούλχαας σκοράροντας τρεις φορές σε ισάριθμες αποβολές που χρεώθηκαν οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση ήταν η δήμιος της Εθνικής. Το σουτ της Αβραμίδου σταμάτησε στο δοκάρι, και η Σέβενιχ αξιοποίησε και πάλι το αριθμητικό πλεονέκτημα για το 8-6. Η τελευταία γαλανόλευκη επίθεση δεν βρήκε στόχο και έτσι το 8-7 υπέρ των Οράνιε έμεινε ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μέγκενς (κόντρα), 1-1 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 2-1 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 2-2 Χένεε (π.π.), 2-3 Χένεε (π.π.), 3-3 Αβραμίδου (περιφέρεια), 3-4 Σέβενιχ (φουνταριστός), 4-4 Τσουκαλά (π.π.), 5-4 Αβραμίδου (πέναλτι), 5-5 Κούλχαας (π.π.), 6-5 Τσουκαλά (περιφέρεια), 6-6 Κούλχαας (π.π.), 6-7 Κούλχαας (π.π.), 6-8 Σέβενιχ (π.π.), 7-8 Ασημάκη (φουνταριστός).

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Ααρτς, Μέγκενς 1, Χένεε 2, Φαν ντερ Σλόοτ, Βόλφες, Στόμπχορστ, Ρόγκε, Σέβενιχ 2, Γιούστρα, Κούλχαας 3, Φόορφελτ, Σλέεκινγκ, Βίλεμζ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολλανδία 13

Ελλάδα 12

Ιταλία 10

Γαλλία 6

Ισραήλ 2

Κροατία 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ