Βασιλική Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου : «Αφιερώνουμε την πρόκριση στους δοκιμαζόμενους Έλληνες»

Βασιλική Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου : «Αφιερώνουμε την πρόκριση στους δοκιμαζόμενους Έλληνες»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος αλλά και η αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Βασιλική Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου, μίλησαν για την σπουδαία επιτυχία, αφιέρωσαν την πρόκριση στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής ενώ έδωσαν το σύνθημα νίκης στον τελικό.

Η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών μετά από σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί της Ισπανίας (με 11-9) εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Λίγη ώρα μετά την σπουδαία επιτυχία ο Γιώργος Μορφέσης, αλλά και η αρχηγός της ομάδας μας Βασιλική Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου αφιέρωσαν τη νίκη στους Έλληνες που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Παράλληλα έδωσαν το σύνθημα νίκης στον τελικό.

Γιώργος Μορφέσης (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα, παίζοντας απέναντι στην Ισπανία που ήταν τα δύο τελευταία χρόνια η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο είχαμε πλάνο και καθαρό μυαλό, είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, γνωρίζαμε ότι η διαιτησία θα είναι απέναντί μας, αλλά μπορέσαμε και βγήκαμε νικητές. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, κοιτάζουμε μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, τα κορίτσια αυτά δούλευαν ακατάπαυστα δίνοντας το 150% των δυνάμεών τους με όλους τους προπονητές, όχι μόνο με εμένα. Στο παιχνίδι με την Ολλανδία πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς εκείνη έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε μετά από έξι χρόνια σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πριν το παιχνίδι είπα στα κορίτσια ότι είναι τιμή μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, την Ισπανία, μέσα στην έδρα της, απέναντι στη διαιτησία και τον κόσμο της και τελικά τα καταφέραμε».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ για αυτή την σπουδαία επιτυχία, την οποία αφιερώνουμε στη μνήμη όλων όσων άδικα έφυγαν από τη ζωή τη Δευτέρα, αλλά και τον βασανισμένο τα τελευταία χρόνια ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε όλοι να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες στιγμές στο μέλλον. Η ελληνική ομάδα είναι η πιο νεανική ομάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που αποτελείται από παιδιά με τεράστιο μέλλον μπροστά τους και μπορούν να συνθέσουν την ομάδα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Μια νεανική ομάδα με αστείρευτο ταλέντο. Θεωρώ ότι αν η Ελλάδα παίξει στον τελικό όπως έπαιξε σήμερα, απέναντι στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στην πολύ καλή Ολλανδία. Χρειάζεται ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση για να διεκδικήσουμε την κορυφή της Ευρώπης. Κερδίσαμε δίκαια, καθαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα, σε μια σπουδαία εμφάνιση. Ευελπιστώ στο χρυσό μετάλλιο».

Βασιλική Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου (αρχηγός της ελληνικής αποστολής): «Επιστρέφουμε στο βάθρο μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Δάκρυα χαράς από όλα τα κορίτσια για την επιτυχία, την οποία αφιερώνουμε στους δοκιμασμένους Έλληνες μετά την τραγωδία της Δευτέρας. Παίξαμε πολύ καλά, πίστευα από την πρώτη στιγμή πως είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στο χρυσό μετάλλιο. Τίποτα πλέον δεν μας σταματά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ