Ολλανδία-Ελλαδα 6-4

Ολλανδία-Ελλαδα 6-4

Η εθνική μας μπορεί να έχασε από την Ολλανδία με 6-4, αλλά συγκίνησε μη την προσπάθεια της όλη την Ελλάδα!

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν τα κατάφεραν στον τελικό απέναντι στις Ολλανδέζες και με το τελικό 6-4 περιορίστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο. Παρόλα αυτά τα κορίτσια αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την συγκινητική προσπάθεια τους.

Η Εθνική Ολλανδίας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με πιο σίγουρες επιλογές στην επίθεση πήρε προβάδισμα με 2-0. Η Εθνική μας όμως αντέδρασε και μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στη δεύτερη περίοδο τα κορίτσια μας ανέκαμψαν και με εκπληκτική άμυνα σταματούσαμε τις περισσότερες επιθέσεις της Ολλανδίας. Ωστόσο το άσχημο ποσοστό στην παίχτρια παραπάνω  η Εθνική δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το επιμέρους 2-2 στη δεύτερη περίοδο. Έτσι το 4-3 υπέρ της Ολλανδίας ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να μπαίνει μουδιασμένα και με συνεχόμενα λάθη στις 4 πρώτες επιθέσεις, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις επιθέσεις. Από την άλλη η άμυνα μας συνεχίστηκε σε υψηλό επίπεδο και παρόλο που οι Ολλανδέζες έχουν μία από τις καλύτερες επιθέσεις, δεν μπορούσαν να βρουν λύση για την άμυνα μας. Ωστόσο η κακή επίθεση δεν μας επέτρεψε να σκοράρουμε. Αντίθετα το ένα γκολ που πέτυχαν οι Ολλανδέζες έφερε το σκορ στο 5-3.

Στην τελευταία περίοδο συνεχίστηκε η δυστοκία στην επίθεση και τα πράγματα δύσκολα θα άλλαζαν. Η Ολλανδία μας έπνιξε με την άμυνα της και δίκαια επικράτησε και κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο, με το τελικό σκορ να είναι 6-4.

Ολλανδία-Ελλάδα 6-4

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-1
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Χένεε (περιφέρεια), 2-0 Στόμπχορστ (κόντρα), 2-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 2-2 Τσουκαλά (π.π.), 3-2 Μέγκενς (περιφέρεια), 3-3 Τσουκαλά (περιφέρεια), 4-3 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια), 5-3 Μέγκενς (π.π.), 5-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 6-4 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.
Η Ολλανδία είχε 1/4 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Ρόγκε, 1΄24΄΄ πριν τη λήξη.

Διαιτητές: Βάρκονι (Ουγγαρία), Πέρις (Κροατία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Ααρτς, Μέγκενς 2, Χένεε 1, Φαν ντερ Σλόοτ 2, Βόλφες, Στόμπχορστ 1, Ρόγκε, Σέβενιχ, Γιούστρα, Κούλχαας, Φόορφελτ, Σλέεκινγκ, Βίλεμζ
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Σταματοπούλου

MVP η Φαν ντερ Σλόοτ
Η Καταρίνα Φαν ντερ Σλόοτ αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, που ολοκληρώθηκε απόψε στη Βαρκελόνη με τη νίκη της Ολλανδίας (6-4) επί της ελληνικής ομάδας στον τελικό. Ακόμη ένα βραβείο πήραν οι «οράνιε», με τη Λάουρα Ααρτς να αναδεικνύεται καλύτερη τερματοφύλακας, ενώ ως πρώτη σκόρερ του τουρνουά βραβεύθηκε η Ισπανίδα Μπεατρίθ Ορτίθ (25 τέρματα).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ